871
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε ριζότο σαν γεμιστά;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
300 γρ. ρύζι καρολίνα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μελιτζάνα
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 σκ. σκόρδο
½ κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
50 γρ. λευκό κρασί
2 ντομάτες, τριμμένες
1.100-1.200 γρ. νερό, ανάλογα το ρύζι
½ ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ένα ξύλο κοπής σε μικρά κυβάκια και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. βούτυρο, και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν η μελιτζάνα και το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε το καρότο, την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με την κουτάλα και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ, και ανακατεύουμε ξανά.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό και το ρύζι, και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο.
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε έξτρα αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται, και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και πιπέρι.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη