Home HOMEFOOD Σούπα από τα leftovers των γιορτών !

Σούπα από τα leftovers των γιορτών !

by Businessmum.gr

Μετά από τα τραπέζια των γιορτών κυριαρχούν τα leftovers που αξίζει να αξιοποιήσουμε για δημιουργήσουμε εξίσου νόστιμα πιάτα! 

  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο, μόνο το πράσινο μέρος που μας έχει περισσέψει
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φλούδες καρότου, από 2 καρότα
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι , + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι, φρέσκο, για το σερβίρισμα
  • κρέμα γάλακτος 35%, για το σερβίρισμα
Ας μαγειρέψουμε…
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ..
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το πράσο, τις φλούδες από τα καρότα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα με βελούδινη υφή.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι, κρέμα γάλακτος και πιπέρι.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts