569
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σούπα γλυκοπατάτας με τυρί κρέμα;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
1 κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες
1 πράσο
1 κρεμμύδι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κύβο λαχανικών, προαιρετικά
1,5 λίτρο νερό
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
200 γρ. τυρί κρέμα
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
τυρί κρέμα
ελαιόλαδο
θυμάρι, φρέσκο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
ψωμί
Εκτέλεση της συνταγής:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Χοντροκόβουμε το πράσο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Λιώνουμε το σκόρδο με το πλαϊνό μέρος ενός μαχαιριού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και το νερό, και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και το τυρί κρέμα.
Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ. (Αν είναι αρκετά πηχτή η σούπα προσθέτουμε λίγο ακόμα βραστό νερό. Αν είναι αραιή μπορούμε να τη βράσουμε λίγο ακόμα.)
Σερβίρουμε με τυρί κρέμα, ελαιόλαδο, πιπέρι, θυμάρι και φέτα ψωμιού.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη