Home CHILD Summer Camp στην Τεχνόπολη | 10 λόγοι για να το επιλέξετε για τα παιδιά σας!

Summer Camp στην Τεχνόπολη | 10 λόγοι για να το επιλέξετε για τα παιδιά σας!

by Alexandra Papadaki

Τα σχολεία κλείσουν και το “Summer Camp στην Τεχνόπολη” έρχεται! Από τις 16 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου (από τις 8 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι) η πιο συναρπαστική καλοκαιρινή εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-11 ετών επιστρέφει για 9η συνεχόμενη χρονιά με τέσσερις απίθανες θεματικές εβδομάδες!

Το φετινό πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο από τους έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio και την ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι. Με έμπνευση τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν και να ψυχαγωγηθούν μέσα από πρωτότυπες δράσεις όπως παιχνίδια εξερεύνησης, εικαστικά εργαστήρια STEAM, εργαστήρια χορού και body music, θεατρικό παιχνίδι, ομαδικά παιχνίδια στην αυλή, προβολές ταινιών, εκπαιδευτικές βόλτες και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Λίγο πριν ξεκινήσει το “Summer Camp στην Τεχνόπολη”, ανακαλύψτε 10 λόγους που το κάνουν την πιο ξεχωριστή καλοκαιρινή πρόταση για παιδιά:

1. Το “Summer Camp στην Τεχνόπολη” είναι η καλύτερη ευκαιρία για νέους φίλους μιας και τα παιδιά θα βρίσκονται σε ομάδες ίδιας ηλικίας.

2. Ξεκινάει αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων κι έτσι τα παιδιά δεν μένουν ούτε μια μέρα χωρίς παιχνίδι, δημιουργικές δραστηριότητες και παρέα!

3. Φέτος, το summer camp πάει εκδρομές στη φύση! Την πρώτη εβδομάδα (20-24 Ιουνίου), θα ανακαλύψουμε τον εντυπωσιακό κόσμο των αρπακτικών πτηνών που πετούν πάνω απ’ τη γη μέσα από μια επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους, ενώ την τρίτη εβδομάδα (4-8 Ιουλίου), θα απολαύσουμε το παιχνίδι στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνη Τρίτση ανάμεσα στους χώρους πράσινου και τις τεχνητές λίμνες!

4. Κάθε εβδομάδα, σκεφτόμαστε σαν μηχανικοί-καλλιτέχνες, κατασκευάζοντας το δικό μας εικαστικό έργο και χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες. Μέσα από τα εικαστικά εργαστήρια STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics), τα παιδιά θα ακονίσουν τη συνδυαστική και κριτική τους σκέψη, επιλύοντας προβλήματα λογικής και προγραμματίζοντας βήμα-βήμα τη συμπεριφορά της κατασκευής τους.

5. Από το φετινό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει η έκφραση μέσα από το θεατρικό παιχνίδι που απελευθερώνει τον συναισθηματικό κόσμο και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Τα θεατρο-παιδαγωγικά προγράμματα γίνονται κάθε βδομάδα ενώ στο τέλος κάθε περιόδου οι ομάδες μπορούν να παρουσιάσουν το έργο τους.

6. Η διαδραστική θεατρική παράσταση «Ο Γιάννης και το Πεύκο» θα ξυπνήσει την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών και θα αναδείξει σημαντικές αξίες όπως ο σεβασμός και η αγάπη για τη φύση.

7. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια χορού και body music που ανανεώνουν τη σχέση με το σώμα μας και μας καλούν να το χρησιμοποιήσουμε σαν εργαλείο για να δημιουργήσουμε τους μαγικούς ήχους της φύσης.

8. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να σκαρφαλώσουν και να ισορροπήσουν στο Skywalk, το υπερσύγχρονο, πιστοποιημένο και απόλυτα ασφαλές action park που βρίσκεται στην Τεχνόπολη. Οι αιωρούμενες γέφυρες, η τσουλήθρα-τούνελ και τα παρατηρητήρια σας περιμένουν!

9. Οι γονείς θα ξεχάσουν ετοιμασίες και έγνοιες για το καθημερινό φαγητό μιας και το πρόγραμμα καλύπτει το δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα που είναι νοστιμότατα!

10. Το summer camp πραγματοποιείται στην καρδιά της πόλης και η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ εύκολη, αφού η Τεχνόπολη βρίσκεται δύο λεπτά μακριά από τη στάση Κεραμεικός (μπλε γραμμή).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Κρατήσεις: 2130109325, 2130109300 (εσωτ. 336, 344), Δε-Πα 11.00-17.00

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: 213 0109325, 213 0109300
gasmuseum@athens-technopolis.gr, www.gasmuseum.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109325
athens-technopolis.gr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts