Home EDITORIAL Τα πασχαλινά κουλουράκια που φτιάχνω κάθε χρόνο με την κόρη μου – και πετυχαίνουν πάντα!

Τα πασχαλινά κουλουράκια που φτιάχνω κάθε χρόνο με την κόρη μου – και πετυχαίνουν πάντα!

by Alexandra Papadaki

Όσες συνταγές κι αν δοκιμάζουμε, πάντα υπάρχει η μία και μοναδική που πετυχαίνει τα πιο νόστιμα και μυρωδάτα κουλουράκια του Πάσχα! Θέλετε να τα φτιάξετε και εσείς; Θα σας πετύχουν σίγουρα!

Τα υλικά:

350 γρ. βούτυρο

350 γρ. ζάχαρη άχνη

4 βανίλιες

25 γρ. μέλι (μια κουταλίτσα)

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

180 γρ. φρέσκο γάλα

2 αυγά

2 κρόκοι αυγών

1 κιλό αλεύρι

10 γρ. μπέικιν πάουντερ (μισό φακελάκι)

Χρειαζόμαστε:

Κουπ πατ σε διάφορα σχηματάκια

χαρτί ψησίματος

διάφανη μεμβράνη

πλάστη

2 ταψιά

Μερικές πιατέλες

Πώς τα φτιάχνουμε:

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρικάκι και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

2. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.

3. Σπάμε τα αυγά σε μπολάκια- έτσι είμαστε σίγουρες ότι δεν θα μπει κανένα ακάλεστο τσόφλι στην συνταγή.

Σιγά σιγά ρίχνουμε και τα αυγά στο μείγμα. (Κρατάμε σε ένα μπολάκι τα ασπράδια των 2 αυγών γιατί με αυτά θα αλείψουμε τα κουλουράκια μας πριν μπουν στον φούρνο).

4. Ρίχνουμε το γάλα, σταδιακά, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, και ανακατεύουμε.

5. Ρίχνουμε το μπέικιν μέσα στη συσκευασία με το αλεύρι και το ανακατεύουμε λίγο με ένα κουταλάκι.

6. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μας μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας πάντα.

7. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 μπάλες, τις τυλίγουμε ξεχωριστά με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο. Μυστικό: Καλό είναι να μείνουν εκεί τουλάχιστον μισή με 1 ώρα για να σφίξει η ζύμη.

8. Διαλέγουμε σχηματάκια στα κουπ πατ και παίρνουμε τον πλάστη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ο C.

9. Βγάζουμε μια μπάλα ζύμης από το ψυγείο (οι υπόλοιπες θα περιμένουν τη σειρά τους).Βάζουμε από πάνω της ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, ίσα να την καλύπτει, και ανοίγουμε με τον πλάστη. Κόβουμε σχηματάκια με τα κουπ πατ. Μυστικό: Προσέχουμε στο ίδιο ταψί να έχουμε τα ίδια σχηματάκια ή τουλάχιστον ίδιου μεγέθους για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.

12. Απλώνουμε τα κουλουράκια μας δίπλα δίπλα (δεν φουσκώνουν πολύ) στα ταψάκια μας, καλυμμένα με χαρτί ψησίματος. Εμείς φτιάχνουμε 2 ταψάκια τη φορά.

13. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής απλώνουμε λίγο ασπράδι (μπορεί και γάλα, αν θέλετε) και τα βάζουμε στον φούρνο. Τον χαμηλώνουμε λίγο στους 170ο C.

Κάνουν 20-25’ να γίνουν. Αυτό σημαίνει ότι 10’ λεπτά μετά αρχίζουμε με μια νέα μπαλίτσα που βγαίνει από το ψυγείο, για να είναι έτοιμα τα νέα κουλουράκια και να μην καίει άδικα ο φούρνος. Η διαδικασία γίνεται 3 φορές.

14. Απλώνουμε τα κουλουράκια που βγαίνουν από τον φούρνο σε πιατέλες για να κρυώσουν. Μόλις έχουν κρυώσει, τα βάφουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή δημιουργούμε σχέδια με ζαχαρόπαστα σε διαφορετικά χρώματα!

Καλή επιτυχία!

Και μην ξεχνάτε: Θέλει αγάπη για να σας πετύχουν!

Photos via Pinterest

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts