Home WONDERLANDBOOKS Top5 βιβλίων από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για τον Μάϊο

Top5 βιβλίων από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για τον Μάϊο

by Businessmum.gr

To top5  βιβλίων από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το μήνα Μάϊο περιλαμβάνει τα εξής βιβλία: 1.Άλλαξε ταχύτητα, 2.Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραΐμι, 3.Ναι στη χαρά!, 4.Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης, 5.Όχι στο άγχος!

 

Dorthe Nors

Άλλαξε ταχύτητα

Μετάφραση: Λύο Καλοβυρνάς

Σειρά: Ξένη λογοτεχνία

H Σόνια είναι µια σαραντάρα µεταφράστρια αστυνοµικών µυθιστορηµάτων που προσπαθεί να βρει τον δρόµο της στη ζωή. Μαθαίνει οδήγηση. Κάνει διαλογισµό. Και παλεύει να επανασυνδεθεί µε την αδερφή της. Όµως η Σόνια προτιµά να φάει ένα γλυκό παρά να διαλογιστεί. Η δασκάλα της οδήγησης δεν την αφήνει ν’ αλλάξει ταχύτητα. Και η αδερφή της δεν απαντά στα τηλεφωνήµατά της. 

Ο νους της Σόνιας γυρνά πίσω σε τοπία γεµάτα δύναµη από την παιδική της ηλικία – ο απέραντος ουρανός και τα σµήνη των αγριόκυκνων· να χάνεσαι µέσα στα χωράφια µε τα στάχυα σίκαλης. Πώς όµως να επιστρέψει σ’ ένα µέρος που δεν αναγνωρίζει πια; Και πώς µπορεί να αποδράσει από την αποξένωση της Κοπεγχάγης;

Ξεκαρδιστικό όσο και συγκινητικό, το απολαυστικό µυθιστόρηµα της βραβευµένης δανέζας Dorthe Nors αφηγείται τη διαδροµή µιας γυναίκας προς τον αληθινό της εαυτό χωρίς χάρτη και οδηγίες, ισορροπώντας µεταξύ ελπίδας και απελπισίας, αγάπης και σπαραγµού.

 

Γίργκεν Μπανσέρους

Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραΐμι

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Σειρά: Λογοτεχνία για παιδιά

Για παιδιά από 10 ετών

«Λοιπόν: Φατίµα! ∆ε θα το βγάλεις το µαντίλι σου;» επανέλαβε ο γυµναστής µας την ερώτησή του.

Η Φατίµα κούνησε αρνητικά το κεφάλι της. «Εντάξει».

Τότε ο γυµναστής πρόσεξε τα πόδια του κοριτσιού – και τα ’χασε: Ήταν το µόνο που στεκόταν ξυπόλυτο µπροστά του. «Αυτό δε γίνεται» είπε. «Χωρίς παπούτσια µπορεί να χτυπήσεις. ∆εν έχεις αθλητικά µαζί σου;» Η Φατίµα κούνησε αρνητικά το κεφάλι της. Χωρίς να τον κοιτάζει.

Μια µαθήτρια µε µαντίλι στο κεφάλι, µακρύ φουστάνι και χωρίς αθλητικά – ήταν η πρώτη φορά που ο κύριος Σράγκε ερχόταν αντιµέτωπος µε κάτι τέτοιο.

Ο Γιάκοµπ έχει περίεργη σχέση µε τους αριθµούς και τα νούµερα, ξέρει απέξω λίστες ολόκληρες µε τις επιδόσεις των αθλητών στον στίβο. Για τους συµµαθητές του, βέβαια, είναι «τρελάρας». Η Φατίµα είναι καινούρια στην τάξη. Είναι από την Αλγερία και µε το µακρύ φουστάνι της και το µαντίλι στο κεφάλι… είναι λιγάκι παράξενη. Όταν ο Γιάκοµπ προσπαθεί να της πιάσει την κουβέντα, εκείνη δεν τον κοιτάζει καν! Αυτό δεν του αρέσει. Μα όταν τη βλέπει στον δρόµο για το σπίτι να τρέχει πιο γρήγορα από τον πρωταθλητή του σχολείου, αποφασίζει να την προπονήσει, να τη βοηθήσει να γίνει πρωταθλήτρια.

Λίγο αργότερα οι γιατροί βρίσκουν µια κύστη στο κεφάλι του Γιάκοµπ. Παρόλο που πρέπει να µπει στο νοσοκοµείο και να χειρουργηθεί, δεν εννοεί να παραιτηθεί από το σχέδιό του. Κόντρα σ’ όλα τα εµπόδια – κόντρα στους συµµαθητές που τον κοροϊδεύουν και τον απειλούν. Κόντρα στην αρρώστια του. Κόντρα στην οικογένεια της Φατίµα. 

 

Στέφανι Κλάρκσον

Ναι στη χαρά!

Πρωτότυπες δραστηριότητες για να διώχνεις τη λύπη ή τον θυμό

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Εικονογράφηση: Κέιτι Άμπεϊ

Σειρά: Γνώσεις και δραστηριότητες 

Για παιδιά από 8 ετών

Αυτό το βιβλίο βοηθά τα παιδιά να νιώσουν χαρά, ηρεμία και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Στις δραστηριότητές του τα παιδιά χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους ώστε, γράφοντας και ζωγραφίζοντας, να διώξουν τα αρνητικά συναισθήματα και να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία ό,τι τα απασχολεί.

Συγκεκριμένα, με τη ζωγραφική και το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν τα αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και να τα κατανοούν: ζωγραφίζουν εκφράσεις σε πρόσωπα, καταλαβαίνουν πώς επηρεάζει ο θόρυβος τη συναισθηματική τους κατάσταση, κατανοούν τη διαβάθμιση των συναισθημάτων κ.ά. Έτσι, καταφέρνουν να τα διαχειρίζονται και με έξυπνους και αστείους τρόπους να διώχνουν τη λύπη, τον θυμό και κάθε αρνητικό συναίσθημα. 

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει σύντομος συμβουλευτικός οδηγός για γονείς και παιδαγωγούς. 

 

Ελένη Ανδρεάδη

Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Σειρά: Λογοτεχνία για παιδιά 

Για παιδιά από 10 ετών

Τέσσερα παιδιά. Ένα μυστηριώδες αέριο που απειλεί τον πλανήτη. Εννιά μέρες διορία για να σώσουν τον κόσμο.Τι κάνεις όταν η αποστολή σου είναι το ακατόρθωτο; 

Ο δωδεκάχρονος Τζάστιν Γκρέι έχει βαρεθεί τους υπερήρωες και τα απίστευτα κατορθώματά τους. Στην αληθινή ζωή -σίγουρα πάντως στη δική του ζωή- οι κακοί και οι νταήδες είναι εκείνοι που πάντοτε νικούν. Όταν όμως έξω από το παράθυρό του ανακαλύπτει έναν άκρως απόρρητο φάκελο με αινιγματικά στοιχεία για ένα επικίνδυνο αέριο που απειλεί τον πλανήτη, θα κληθεί ο ίδιος να σώσει τον κόσμο. Με τη βοήθεια του κολλητού του Πραβ, της αντιδραστικής Ζόι και της δημοφιλούς μπλόγκερ του σχολείου Λάνα, ο Τζάστιν ρίχνεται στο κυνήγι των στοιχείων που θα αναγκάσουν τον Πρόεδρο της Αμερικής να πάρει μέτρα για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη. Θα μπορέσουν τέσσερα συνηθισμένα παιδιά να καταφέρουν το αδύνατο, την ίδια ώρα που ένας απειλητικός άντρας τα καταδιώκει στα πέρατα της Γης;

 

Λίλι Μάρεϊ

Όχι στο άγχος!

Πρωτότυπες δραστηριότητες για να χαλαρώνεις

Μετάφραση: Κέιτι Άμπεϊ

Εικονογράφηση: Σοφία Γρηγορίου

Σειρά: Γνώσεις και δραστηριότητες 

Για παιδιά από 8 ετών

Αυτό το βιβλίο βοηθά τα παιδιά να νιώσουν χαρά, ηρεμία και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Στις δραστηριότητές του τα παιδιά χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους ώστε, γράφοντας και ζωγραφίζοντας, να διώξουν τις ανησυχίες τους και το άγχος και να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία ό,τι τα απασχολεί.

Συγκεκριμένα, με τη ζωγραφική και το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το άγχος και τα σημάδια του. Μαθαίνουν να ελέγχουν την ανησυχία τους και να κάνουν θετικές σκέψεις γράφοντας και ζωγραφίζοντας όσα τα χαροποιούν: αγαπημένες συνήθειες, χόμπι, όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Έτσι, καταφέρνουν να διαχειρίζονται το άγχος και με έξυπνους και αστείους τρόπους να χαλαρώνουν.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει σύντομος συμβουλευτικός οδηγός για γονείς και παιδαγωγούς. 

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts