Home WONDERLANDBOOKS Top 5 βιβλίων από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για τον Φεβρουάριο

Top 5 βιβλίων από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για τον Φεβρουάριο

by Businessmum.gr

Το top 5 Φεβρουαρίου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες για όλη την οικογένεια:      1.Το θανάσιμο πέρασμα, 2.Τι άκουσε η πασχαλίτσα, 3.Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος, 4.Ο χορός της Χαράς, 5.Συνεργείο δεινοσαύρων.

 

 

LONE THEILS

ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ

Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης

Σειρά: Αστυνομικό

Όταν η δηµοσιογράφος Νόρα Σαν, ανταποκρίτρια του δανέζικου εβδοµαδιαίου περιοδικού Globalt στο Λονδίνο, αγοράζει µια βαλίτσα από ένα παλαιοπωλείο, βρίσκεται ενώπιον µιας πολύ πα­ράξενης ανακάλυψης. Στην ξεχασµένη βαλίτσα περιέχονται διά­φορες πολαρόιντ, µεταξύ των οποίων και η φωτογραφία δύο νεα­ρών κοριτσιών απ’ τη Δανία που εξαφανίστηκαν σε ένα φε­ριµπότ ταξιδεύοντας προς Αγγλία το 1985. Η επαγγελµατική περιέργειά της ξυπνά και πριν προλάβει να το συνειδητοποιήσει µπλέκεται σε µια έρευνα που περιλαµβάνει αλλεπάλληλα τα­ξί­δια µεταξύ Κο­πεγχάγης και Λονδίνου, άπειρες συνεντεύξεις µε µάρτυρες, αλλά και συναντήσεις µε πρόσωπα από το πα­ρελ­θόν της. Τα βήµατά της θα την οδηγήσουν σ’ έναν σίριαλ κίλερ που εκτίει ισόβια κάθειρξη σε µια διαβόητη βρετανική φυλακή, κα­θώς η αναζήτηση της αλή­θειας για την τύχη των δύο εξα­φα­νι­σµένων κοριτσιών αποδεικνύε­ται πολύ πιο επικίνδυνη απο­στο­λή απ’ ό,τι είχε φανταστεί…

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το αστυνομικό μυθιστόρημα της δανέζας Lone Theils γοητεύει τόσο χάρη στο μαύρο χιούμορ και τη νοσταλγική διάθεση για τη δεκαετία του 1980  με την οποία είναι ποτισμένο όσο και στην τολμηρή και συναρπαστική ηρωίδα του.

 

Τα βιβλία της Τζούλια Ντόναλντσον

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή 

Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία 

Για παιδιά από 3 ετών

Δύο υπέροχα βιβλία από μια σημαντική και πολύ δημοφιλή συγγραφέα παιδικών βιβλίων, γραμμένα σε στιχάκια, με υπέροχη εικονογράφηση.

Τι άκουσε η πασχαλίτσα

Στο αγρόκτηµα επικρατεί πανδαιµόνιο, µε τόσα βελάσµατα και κακαρίσµατα, γαβγίσµατα και χλιµιντρίσµατα. Όταν όµως δύο πονηροί κλέφτες αποφασίζουν να κλέψουν την όµορφη αγελάδα, το πιο σιωπηλό και µικροσκοπικό πλασµατάκι είναι που θα σώσει τελικά την κατάσταση! Κι η πασχαλίτσα η µικρή, που ως τότε δε µιλούσε, στα ζώα αµέσως έτρεξε και τα προειδοποιούσε: «Θα κλέψουν τη γελάδα µας, αν κάποιος δεν τη σώσει! Άκουσα και το σχέδιο που έχουν καταστρώσει!».

Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια από δύο βραβευµένες δηµιουργούς.

 

Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος

Όταν ο Ζαχαρής, ένα ξύλινο αλογάκι, εύχεται να µπορούσε να δει τον κόσµο, ένας λευκός µονόκερος µε µαγικές δυνάµεις τον µεταµορφώνει σε αληθινό άλογο. Όµως, αφού δουλεύει σε αγρόκτηµα, τρέχει στον ιππόδροµο και δίνει παράσταση σε τσίρκο, ο Ζαχαρής καταλαβαίνει ότι πρέπει να προσέχει τι εύχεται και συνειδητοποιεί πόσο του λείπουν τα παιδιά που έπαιζαν µαζί του. Είναι άραγε πολύ αργά για άλλη µια ευχή;

Ένα µαγικό παραµύθι από δύο βραβευµένες δηµιουργούς.

 

Κατερίνα Ανωγιαννάκη

Ο χορός της Χαράς

Σειρά: Ιστορίες που ζεις δυνατά / Λογοτεχνία για παιδιά

Για παιδιά από 8 ετών

Με λένε Χαρά. Σιχαίνοµαι τα φουστάνια, το µπρόκολο µου βροµάει, τα τσιµπιδάκια στα µαλλιά είναι σκέτος µπελάς. Η µαµά λέει: «Φέρσου ΚΑΝΟΝΙΚΑ, όπως όλα τα κορίτσια, αγάπη µου!». Ο Ορέστης, ο κολλητός µου, λέει: «∆εν είσαι τόσο όµορφη όσο η Χρύσα!». Εγώ λέω: «Τα κορίτσια πρέπει να κάνουν ακριβώς ό,τι τα αγόρια…». Μεγάλο µπέρδεµα δηλαδή…

Τι συµβαίνει στη ζωή ενός κοριτσιού που έχει αποφασίσει να διαφέρει από τα άλλα κορίτσια της ηλικίας του; Πόσο εύκολα θα καταφέρει να αποδεχτεί τον εαυτό του σε µια κοινωνία όπου τα κοινωνικά πρότυπα καθορίζουν τη ζωή µας; Πότε θα έρθει η ώρα για τον δικό της µοναδικό χορό; Τον Χορό της Χαράς;

Λίγα λόγια για τη σειρά Ιστορίες που ζεις δυνατά

Μια σειρά που απευθύνεται σε όσους αποδέχονται τη δική τους διαφορετικότητα αλλά και των άλλων, σε όσους θέλουν να ανήκουν κάπου ή απλά να εκφραστούν, αλλά κυρίως σ’ εκείνους που θέλουν να ζουν δυνατά.

 

Ρόουζ Ίμπι

Συνεργείο δεινοσαύρων

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή 

Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία 

Για παιδιά από 3 ετών

Σκάβουμε, μαστορεύουμε, χτίζουμε στη στιγμή, ομάδα είμαστε αχτύπητη, δεινόσαυροι ικανοί!

Μια νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων, με ήρωες ένα συνεργείο δεινοσαύρων που φέρνει σε πέρας με επιτυχία κάθε δουλειά που αναλαμβάνει. 

Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει κατασκευή με οδηγίες, για να φτιάξει το παιδί το δικό του όχημα από χαρτόνι! 

 

*Καλή Ανάγνωση*

 

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts