fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #11_May21 | Μπισκότα με φράουλα και καρύδα

#Cooking Class #11_May21 | Μπισκότα με φράουλα και καρύδα

by Business Mum

#Cooking Class 11_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 400 γρ. ινδοκάρυδο
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 ασπράδια
  • 1-2 πρέζες αλάτι
  • 1-2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψάκια.
  • Βάζουμε το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τα ασπράδια, το αλάτι, το εκχύλισμα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
  • Προσθέτουμε τις φράουλες και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν αλλά να μην ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα. Αυτό θα το πετύχουμε χτυπώντας και σταματώντας το πολυμηχάνημα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να διαλυθούν οι φράουλες αλλά να μην ομογενοποιηθούν πλήρως. Θέλουμε το μείγμα να είναι δίχρωμο.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός σκουπ για παγωτό παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε πάνω στα ταψάκια. Δεν φουσκώνουν πολύ στο ψήσιμο οπότε μπορούμε να τα βάζουμε κοντά το ένα με το άλλο.
  • Καλό είναι σε κάθε μπισκότο να παίρνουμε και λευκό και ροζ μείγμα ώστε να δημιουργείται διχρωμία.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
  • Προσοχή! Δεν τα ψήνουμε παραπάνω. Είναι πολύ μαλακά όταν βγαίνουν από τον φούρνο αλλά σκληραίνουν καθώς κρυώνουν.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά να κρυώσουν.
  • Σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment