fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #11_February21 | Pancakes με κοτόπουλο και μανιτάρια

#Cooking Class #11_February21 | Pancakes με κοτόπουλο και μανιτάρια

by Business Mum

#Cooking Class 11_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για την τσίλι σος

  • 150 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 ml ξίδι
  • 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό

Για τα pancakes

  • 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 αβγά
  • 80 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρέσκο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 150 γρ. μανιτάρια champignon, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 130 γρ. λάχανο, κόκκινο, κομμένο
  • 1 καρότο, χοντροτριμμένο
  • σπανάκι baby, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για την τσίλι σoς

  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, το ξίδι, τις πιπεριές τσίλι και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε για 3-5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τα pancakes

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το αλεύρι, τα αβγά και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε αλάτι, φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το σκόρδο και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.
  • Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Στο μπολ με τον χυλό, προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάχανο, το καρότο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο τη φορά και τα pancakes (1 γεμάτη κ.σ. για κάθε pancake) σε 2 δόσεις.
  • Ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Θα βγουν περίπου 8 pancakes.
  • Σερβίρουμε τα pancakes με σπανάκι και περιχύνουμε με την τσίλι σος.

 

Related Posts

Leave a Comment