fbpx
Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #12_December20 | Healthy χριστουγεννιάτικα muffins

#Cooking Class #12_December20 | Healthy χριστουγεννιάτικα muffins

by Business Mum

#Cooking Class 12_December_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 175 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 2 μπανάνες, ώριμες
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 120 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 20 γρ. λάδι καρύδας
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 40 γρ. καρύδια, σπασμένα

Για το σερβίρισμα

  • 30 γρ. μέλι

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε κομμάτια λαδόκολλας 12×12 εκ. σε 8 ατομικές θήκες για muffins και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να πολτοποιηθούν. 
  • Προσθέτουμε τα αβγά, το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα αμυγδάλου, το λάδι καρύδας, το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  • Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins και προσθέτουμε από πάνω τα σπασμένα καρύδια.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20-22 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα muffins από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 
  • Πασπαλίζουμε με το μέλι και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment