Home FAMILY & HOME #Cooking Class #16_july_20 | Καλοκαιρινή σαλάτα με αγγούρια και κολοκυθάκια

#Cooking Class #16_july_20 | Καλοκαιρινή σαλάτα με αγγούρια και κολοκυθάκια

by Business Mum

#Cooking Class # 16_july_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 3 φέτες ψωμί για τοστ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι, χωρισμένο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
  • ρίγανη, ξερή
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 αγγούρια
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ρόκα
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • 60 γρ. βινεγκρέτ
Εκτέλεση 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και αφήνουμε για 2-4 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το ψωμί σε κύβους 2 εκ. και το βάζουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, το ⅓ από το αλάτι, το ⅓ από το πιπέρι και τη ρίγανη.
  • Ανακατεύουμε να πάει το ελαιόλαδο παντού και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να σκληρύνουν. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Με ένα πίλερ κόβουμε λεπτές φέτες από τα κολοκυθάκια και τα αγγούρια.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και τη ρόκα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στην πιατέλα μας.
  • Κόβουμε τη φέτα σε κύβους 1 εκ. και απλώνουμε στην πιατέλα μαζί με τους κύβους του ψωμιού (κρουτόν) και το κουκουνάρι.
  • Διακοσμούμε με τα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε με τη σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ.
  • Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε τη σαλάτα άμεσα κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα αγγούρια σε λεπτές λωρίδες και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο ώστε να είναι καλυμμένα.

Related Posts

Leave a Comment