Home FAMILY & HOME #Cooking Class #17_October_20 | Σούπα από leftovers

#Cooking Class #17_October_20 | Σούπα από leftovers

by Business Mum

#Cooking Class #17_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο, μόνο το πράσινο μέρος που μας έχει περισσέψει
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φλούδες καρότου, από 2 καρότα
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι, + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι, φρέσκο, για το σερβίρισμα
  • κρέμα γάλακτος 35%, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

      • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ..
      • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
      • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
      • Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
      • Προσθέτουμε τις πατάτες, το πράσο, τις φλούδες από τα καρότα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
      • Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
      • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα με βελούδινη υφή.
      • Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι, κρέμα γάλακτος και πιπέρι.

Related Posts

Leave a Comment