Home HOMEFOOD #Cooking Class #20_November20 | Μπισκότα βουτύρου με 4 υλικά

#Cooking Class #20_November20 | Μπισκότα βουτύρου με 4 υλικά

by Businessmum.gr

#Cooking Class #20_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 190 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. κοφτό βανίλια σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει.
  • Βάζουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 4-5 λεπτά με το φτερό σε σιγανή προς μέτρια ταχύτητα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και προσθέτουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τριμμένη άμμος.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε για δεμένη ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Μεταφέρουμε το ένα κομμάτι σε ένα ίσιο ταψί με λαδόκολλα. Καλύπτουμε με άλλο κομμάτι λαδόκολλας και ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει η ζύμη το ίδιο μέγεθος με το ταψί.
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε 12 μπισκότα με ένα κουπ πατ 6 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη.
  • Βάζουμε τα ταψιά με τα μπισκότα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την ζύμη που περισσεύει περιμετρικά και ψήνουμε για 15 λεπτά. Τη ζύμη που περισσεύει μπορούμε να την κάνουμε μικρά μπισκότα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και απλώνουμε την πραλίνα της αρεσκείας μας. Καλύπτουμε με άλλο μπισκότο ώστε να έχουμε 12 γεμιστά μπισκότα και σερβίρουμε.

Tip

Αν δεν έχουμε μίξερ, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια. Τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και πάρει το μείγμα μας την υφή βρεγμένης άμμου.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts