Home WONDERLANDBOOKS Προσθέστε 3 νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα στη παιδική βιβλιοθήκη σας με ιστορικές προσωπικότητες που χαρίζουν έμπνευση και γνώση! 

Προσθέστε 3 νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα στη παιδική βιβλιοθήκη σας με ιστορικές προσωπικότητες που χαρίζουν έμπνευση και γνώση! 

by Ivi Chrysou Belesi

Πολλές φορές συναντάω το φαινόμενο να δυσκολεύονται γονείς να επιλέξουν βιβλία για τα παιδιά τους ανάλογα την ηλικία και τα ενδιαφέροντα τους. Σχετικά με την ηλικία θεωρώ πως τα παιδικά βιβλία ανάλογα την θεματολογία τους και τον τρόπο που θα τα διαχειριστείς μπορούν να απευθυνθούν σε κάθε παιδί ανεξάρτητου ηλικίας. Φυσικά αυτό προϋποθέτει πάντα την ενεργή συμμετοχή του γονέα στην ανάγνωση του βιβλίου. Τα ενδιαφέροντα του παιδιού επίσης θεωρώ πως δεν είναι πάντα αντικειμενικό κριτήριο για την επιλογή ενός βιβλίου. Το βιβλίο έχει σκοπό να μοιράσει γνώσεις, εικόνες, εμπειρίες και συναισθήματα ώστε να ανοίξει τους ορίζοντες του μικρού αναγνώστη. Και υπάρχουν σειρές βιβλίων αλλά και τίτλοι που απλά και ευλαβικά πρέπει να βρίσκονται στα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης αγοριών και κοριτσιών. 

Επομένως νέοι γονείς που αναρωτιέστε πως να επιλέξετε παιδικά βιβλία θα σας συμβούλευα να παρακολουθείτε τις νέες κυκλοφορίες των Εκδοτικών, να διαβάζετε κριτικές και σχετικά άρθρα και να βάζετε σκοπό να χτίσετε μια βιβλιοθήκη πλούσια με ποικιλία βιβλίων διαφορετικών θεμάτων και ερεθισμάτων. Βάλτε σκοπό για αρχή ίσως να εμπλουτίσετε με συχνές προσθήκες την παιδική βιβλιοθήκη σας με μια ολοκληρωμένη παιδική σειρά όπως η σειρά “ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ”  από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Η σειρά “ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ” παρουσιάζει με εξαιρετική και στοχευμένη προσέγγιση  προσωπικότητες από διάφορες επιστήμες και τέχνες που ξεχώρισαν και έμειναν στην ιστορία με τις ανακαλύψεις και τα κατορθώματά τους και πραγματικά αποτελούν πηγή γνώσης αλλά και έμπνευσης. Σε αυτή τη συλλογή προστέθηκαν πρόσφατα δυο νέοι τίτλοι, ο  Στίβεν Χόκινγκ με την έρευνα του για το διάστημα και την Φυσική και η Μαρί Κιουρί με την εφαρμογή της ραδιενέργειας στην ιατρική άλλαξε τον κόσμο. Κάθε βιβλίο αυτή της σειρά που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού περιλαμβάνονται στο τέλος και ερωτήσεις για διάδραση μετά την ανάγνωση.

Αναζητώντας βιβλία γνώσης και έμπνευσης έρχεται να προστεθεί στο ράφι της βιβλιοθήκης μας το νέο βιβλίο ΙΛΙΑΔΑ & ΟΔΥΣΣΕΙΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΥΘΟΣ. Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται δεκαοκτώ ηρωίδες – θεές και θνητές- που αφηγούνται ιστορίες για μάχες, γνωριμίες, αιχμαλωσίες, θάρρος, προδοσία και συγχώρεση. Παράλληλα τις παρακολουθούμε μέσα σε διάφορα στιγμιότυπα και ανακαλύπτουμε πώς επηρέασαν τις δυο πιο αγαπημένες μυθικές περιπέτειες της ιστορίας, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια με τις πράξεις τους.  Μια εξαιρετική έκδοση με πρωτότυπη θεματολογία που μπορεί να λειτουργήσει και συνδυαστικά με την επαφή των παιδιών με τους δυο μύθους από το πρόγραμμα του σχολείου.  Ένα βιβλίο για κορίτσια αλλά και αγόρια.

Να επιλέγετε λοιπόν στοχευμένα τα παιδικά βιβλία για τα μικρά σας και όχι απλώς να πρόσθετε άλλα δυο στο ράφι. Αναζητήστε σύγχρονα βιβλία με εποικοδομητικό υλικό και καινοτόμες προσεγγίσεις. Σε αυτό το ύφος θα βρείτε μεγάλη ποικιλία παιδικών τίτλων για κάθε ηλικία και από τις Εκδόσεις Διόπτρα. 

Κάντε  κλικ στα online βιβλιοπωλεία και στο eshop των Εκδόσεων Διόπτρα και βρείτε υπέροχες προτάσεις παιδικών βιβλίων.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts