fbpx
Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #28_march_20|Σούπα βελουτέ με ταχίνι και πλιγούρι

#Cooking Class #28_march_20|Σούπα βελουτέ με ταχίνι και πλιγούρι

by Business Mum

#Cooking Class #28_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 καρότο, μεγάλο
  • 1 πράσο, το άσπρο μέρος του
  • 1 ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/4 σελινόριζα, μέτρια
  • 1 πατάτα, μέτρια
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • 60 γρ. ταχίνι
  • ξύσμα, από 1 λεμόνι
  • χυμό, από 2 λεμόνια
  • 1 ζωμό, λαχανικών
  • 4 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπούκοβο
  • σουσάμι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ευχαριστούμε πολύ πολύ την καλή μας φίλη Μαίρη Πατούλα για αυτή τη συνταγή!

  • Κόβουμε το καρότο αφού το έχουμε καθαρίσει σε λεπτές κάθετες φέτες.
  • Κόβουμε το πράσο σε φέτες πάχους 2 εκ. και τη ντομάτα σε κύβους. Τα ρίχνουμε όλα σε μία κατσαρόλα μαζί με το κύβο λαχανικών, το θυμάρι και ρίχνουμε 1,5 λίτρο νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Όταν βράσουν καλά, με μία κουτάλα παίρνουμε δόσεις από τη σούπα και ρίχνουμε μέσα σε ένα μικρό μπλέντερ και τα πολτοποιούμε και τα διαλύουμε τελείως.
  • Κάθε δόση που ετοιμάζουμε την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Επιστρέφουμε το μείγμα με τα πολτοποιημένα λαχανικά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Ανάβουμε πάλι το μάτι σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Καλό θα ήταν να σκεπάσουμε με ένα καπάκι την κατσαρόλα.
  • Μόλις βράσει και το πλιγούρι σβήνουμε το μάτι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού.
  • Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά με μία κουτάλα λίγο από τη σούπα μας μέσα στο μπολ (όπως κάνουμε και με το αυγολέμονο).
  • Αδειάζουμε το μείγμα του ταχινιού μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Σερβίρουμε με μπούκοβο και λίγο καβουρδισμένο σουσάμι.
  • Σε περίπτωση που η σούπα μας, βγει πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νεράκι για να την αραιώσουμε.

Related Posts

Leave a Comment