Home FAMILY & HOME #Cooking Class #2_july_20 | Σαλάτα με σταφύλια και κατσικίσιο τυρί πανέ

#Cooking Class #2_july_20 | Σαλάτα με σταφύλια και κατσικίσιο τυρί πανέ

by Business Mum

#Cooking Class # 2_july_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για το τυρί

  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 80 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 100 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών, πράσινη της αρεσκείας σας
  • 1 αγγούρι, κομμένο στη μέση και μετά σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι, μικρό, κόκκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. σταφύλια, λευκά και κόκκινα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση 

Για το τυρί

  • Κόβουμε το τυρί σε φέτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Αυτό το κάνουμε για να μη λιώσει όταν θα το τηγανίζουμε.
  • Παίρνουμε 3 μπολ. Στο ένα βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο το αυγό με το γάλα, ανακατεμένα καλά με ένα σύρμα, και στο τρίτο τα αμύγδαλα φιλέ.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  • Βγάζουμε το τυρί από την κατάψυξη και κάθε κομμάτι του το περνάμε από το αλεύρι, έπειτα από το μείγμα αυγού- γάλακτος και μετά από τα αμύγδαλα.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του τυριού, γυρίζοντάς τα μία φορά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Τα σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα.

Για τη σαλάτα

  • Ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα σταφύλια σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μικρό δοχείο ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment