Home HOMEFOOD #Cooking Class #31_january_20|Μπολονέζ από κουνουπίδι

#Cooking Class #31_january_20|Μπολονέζ από κουνουπίδι

by Businessmum.gr

#Cooking Class #31_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Ας κλείσουμε τον μήνα και την εβδομάδα με ζυμαρικά αλλά με μια διαφορετική συνταγή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό κουνουπίδι
  • 200 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 600 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. μακαρόνια ολικής, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλ. δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα μανιτάρια.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να μοιάζει το κουνουπίδι με κόκκους ρυζιού.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου, τον πελτέ ντομάτας, και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κουνουπίδι μαζί με τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας.
  • Αφαιρούμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη διατροφική μαγιά.
  • Ανακατεύουμε και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
  • Σερβίρουμε με μακαρόνια ολικής, ξύσμα λεμονιού, δεντρολίβανο και λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts