Home HOME Πώς οργανώνουμε μια οικογενειακή χειμερινή εξόρμηση;

Πώς οργανώνουμε μια οικογενειακή χειμερινή εξόρμηση;

by Ivi Chrysou Belesi

Φαντάζει ίσως δύσκολο μέχρι και ακατόρθωτο να βρούμε αυτό το ένα Σαββατοκύριακο μέσα στο μήνα για να μπορέσουμε να αποδράσουμε εκτός πόλεως και να αλλάξουμε για λίγο παραστάσεις δίπλα στη φύση. Μήπως όλο αυτό το διογκώνουμε εμείς στο μυαλό με δικαιολογίες όπως δεν έχουμε χρόνο, το παιδί είναι ακόμα μικρό , θα ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Όλα είναι το μυαλό μας και όλο χρειάζονται οργάνωση και συνεργασία μεταξύ των μελών της οικογένειας. Θέστε ως στόχο αυτής της χρονιάς να προγραμματίσετε μικρές οικογενειακές εξορμήσεις με τα δικά σας δεδομένα. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές οικογενειακών προορισμών, καταλυμάτων και δραστηριοτήτων. Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά για το πώς θα οργανώσουμε μια χειμερινή οικογενειακή απόδραση.

1.Επιλογή προορισμού 

Επιλέξτε ένα προορισμό που θα θέλατε να επισκεφτεί ή έχετε επισκεφτεί ξανά μόνοι σας ή οικογενειακά. Προτιμήστε ένα προορισμό κοντινό στην πόλη που μένετε αν πρόκειται να ταξιδέψετε μόνο για το Σαββατοκύριακο. Ως κοντινό προορισμό εννοούμε σε απόσταση 1-3 ωρών. Η επιλογή του προορισμού θα πρέπει να βασιστεί εκτός από την απόσταση και από το τι διαθέτει το μέρος που θα επισκεφτείτε για να δείτε και να κάνετε με τα παιδιά. Μην αναζητήσετε όσα βρίσκετε και κάνετε στην πόλη. Μια εξόρμηση για ένα περίπατο στο βουνό, μια βόλτα με άλογα αρκούν για να περάστε καλά και να διασκεδάσουν τα παιδιά με έναν διαφορετικό τρόπο από τους συνηθισμένους.

2. Επιλογή καταλύματος

Από τις πιο σημαντικές επιλογές για μια εξόρμηση της οικογένειας είναι η επιλογή του καταλύματος. Αναζητήστε family friendly  καταλύματα που πλέον υπάρχουν πολλά και στην χώρα μας με ζεστή φιλοξενία και ανέσεις για το Σαββατοκύριακο μιας οικογένειας. Εξωτερικοί χώροι με μια απλή παιδική χαρά ή και χώρος ελεύθερος για παιχνίδι θα εκτιμηθεί πολύ από τους μικρούς ταξιδιώτες. Φροντίστε είτε να διαθέτει το ξενοδοχείο κάποιες παροχές φαγητού ή να βρίσκετε κοντά σε μια μικρή αγορά γιατί όλο και κάτι θα ζητήσουν τα παιδιά ή θα νιώσουν μια ξαφνική πείνα αργά το βραδάκι.

3. Εξερεύνηση της περιοχής

Πριν αναχωρήσετε για τον προορισμό του Σαββατοκύριακου κάντε ένα searching να γνωρίστε λίγο την περιοχή και τους γύρω προορισμούς ώστε να έχετε φτιάξει ένα πρόχειρο πλάνο των επισκέψεων και των δραστηριοτήτων που θέλετε να κάνετε. Μην φορτώστε υπερβολικά το πρόγραμμα απλά να έχετε μια εικόνα των δυνατοτήτων της περιοχής και εναλλακτικές για βόλτα, φαγητό και απασχόληση των παιδιών. 

4. Πρόγνωση καιρού

Πριν από κάθε ταξίδι και ειδικά με τα παιδιά καλό είναι να συμβουλευόμαστε τα δελτία καιρού για τις ημέρες που θα ταξιδέψουμε και θα βρισκόμαστε στον προορισμό που έχουμε επιλέξει ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα με τον σωστό ρουχισμό και άλλα απαραίτητα για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

5. Φαρμακείο 

Μην ξεκινήσετε ποτέ ταξίδι χωρίς ένα μικρό φαρμακείο με τα απαραίτητα και ειδικά ένα ταξίδι με παιδιά. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο για όλα όσα πρέπει να έχετε μαζί σας σε κάθε ταξίδι και ειδικά σε μια χειμερινή απόδραση ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακό. Καλύτερα να έχετε προνοήσει και ας μην τα χρειαστείτε. Στο τελευταίο χωριό και πιο απομονωμένο που θα βρεθείτε δεν είναι απαραίτητο φυσικά να υπάρχει φαρμακείο κοντά ή και αν υπάρχει δεν είναι αναγκαίο να έχει απαραίτητα αυτό που θα χρειαστείτε. 

6. Εφοδιασμός οχήματος 

Το αυτοκίνητο έχει μεγάλη σημασία για την διάρκεια του ταξιδιού. Εκτός από ένα ολοκληρωμένο έλεγχος για τα τεχνικά θέματα θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο και εφοδιασμένο ανάλογα με τον προορισμό που θα επισκεφτείτε. Δηλαδή να διαθέτει αλυσίδες για το χιόνι, μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, σνακ κλειστού τύπου, φορτιστές κινητών, και ό,τι μπορεί να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια ή σε μια έκτακτη στιγμή.

7. Βαλίτσες 

Δεν υπάρχει λόγος να κουβαλήσουμε όλο το σπίτι για ένα Σαββατοκύριακο. Επιλέξτε οργανωμένα όσα πραγματικά χρειάζεστε και χωρίστε τα ανά κατηγορίες σε βαλίτσες και αποφύγετε τις πολλές τσάντες και παρατσαντάκια που προκαλούν χάος στο αμάξι αλλά και στο δωμάτιο του καταλύματος. Διαχωρίστε τα ρούχα και τα πράγματα του παιδιού σε δικιά του βαλίτσα. Ρούχα ίσως του σκι , παπούτσια ή  αναλώσιμα χωρίστε τα σε μια διαφορετικές τσάντες ή βαλίτσες. 

Μην ξεχάσετε να σκεφτείτε ίσως να προτείνετε και σε κάποιους φίλους σας να ακολουθήσουν στο ταξίδι. Για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο ταξίδι να έχουν παρέα. Έτσι θα απασχολούνται περισσότερο και ίσως σας επιτρέψουμε να ευχαριστηθείτε πιο εύκολα και περισσότερο το ταξίδι!

Να το τολμήσετε και να περάσετε όμορφα!

Ήβη_businessmumgr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts