Home FAMILY & HOME #Cooking Class #4_October_20 | Μπισκότα με 4 υλικά

#Cooking Class #4_October_20 | Μπισκότα με 4 υλικά

by Business Mum

#Cooking Class #4_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη μαύρη μαλακή ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. 
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι, και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και με ένα κουτάλι παίρνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε κενό ανάμεσα σε κάθε κουταλιά του μείγματος που βάζουμε στο ταψί, γιατί όσο ψήνονται τα μπισκότα θα ανοίγουν. 
  • Ψήνουμε για 8-12 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να σφίξουν εντελώς, πάνω σε μια σχάρα, για περίπου 30 λεπτά. Όταν αφαιρέσουμε τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι μαλακά και θα φαίνονται ωμά αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.
  • Διακοσμούμε με τη λιωμένη κουβερτούρα. 
  • Αφαιρούμε τα μπισκότα από τη λαδόκολλα και σερβίρουμε.

Tip

Αποθηκεύουμε σε βάζα ή σε μπολ κλείνοντας τα αεροστεγώς με μεμβράνη.

Διατηρούμε για 5 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. 

Related Posts

Leave a Comment