fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #5_march_20| Κινόα ταμπουλέ

#Cooking Class #5_march_20| Κινόα ταμπουλέ

by Business Mum

#Cooking Class #5_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 150 γρ. κινόα
  • 500 γρ. νερό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. φιστίκι αιγίνης (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα
  • φέτες λεμόνι
Εκτέλεση
  • Ξεπλένουμε την κινόα σε τρεχούμενο νερό αρκετές φορές.
  • Τη μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κινόα και να απορροφήσει το νερό.
  • Σουρώνουμε την κινόα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο φιστίκι αιγίνης, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε την ντομάτα στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια της. Ψιλοκόβουμε και τη προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Related Posts

Leave a Comment