fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #9_January21 | Αβγοφέτες

#Cooking Class #9_January21 | Αβγοφέτες

by Business Mum

#Cooking Class 9_January_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 200 γρ. γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 300 γρ. ψωμί για τοστ
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. καρύδια
  • δυόσμο

Εκτέλεση

Για τις αβγόφετες

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε γάλα, αβγά, αλάτι, μπέικιν πάουντερ, εκχύλισμα βανίλιας, καστανή ζάχαρη, ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Κόβουμε το ψωμί σε χοντρά και ανομοιόμορφα κομμάτια. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ και τα μουλιάζουμε ελαφρώς.
  • Μεταφέρουμε σε βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο και ψήνουμε τις αβγόφετες σε δόσεις για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές για να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Για το σερβίρισμα

  • Στο μπολ προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη, κανέλα σε σκόνη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τις αβγόφετες μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε για να πάει παντού η ζάχαρη και η κανέλα. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που έχει περισσέψει στο μπολ. Προσθέτουμε φύλλα δυόσμου.
  • Εναλλακτικά, μεταφέρουμε τις αβγόφετες σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε μέλι, καρύδια, κανέλα σε σκόνη και δυόσμο.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment