Home BEAUTIFUL YOU Πονοκέφαλος: Ξεπέρασέ τον φυσικά, χωρίς φάρμακα

Πονοκέφαλος: Ξεπέρασέ τον φυσικά, χωρίς φάρμακα

by Businessmum.gr

Επέστρεψες ακόμα ένα βράδυ από τη δουλειά με έντονο πονοκέφαλο; Νιώθεις πως αν δεν πάρεις αμέσως ένα παυσίπονο, το κεφάλι σου θα εκραγεί; Μήπως αυτό το φαινόμενο σε κούρασε και θέλεις πια να αποφεύγεις τα φάρμακα και να αντιμετωπίσεις αυτό το άσχημο αίσθημα με έναν τρόπο πιο φυσικό; Η αλήθεια είναι ότι  μπορείς και σου έχουμε τις λύσεις.

Ο πονοκέφαλος αποτελεί μια από τις συχνότερες επώδυνες εμπειρίες και έναν από τους συχνότερους λόγους που μπορεί κανείς να επισκεφτεί το γιατρό του. Αν αυτό το πρόβλημα σου χτυπάει κατά καιρούς την πόρτα και ενίοτε επιμένει, γνωρίζεις καλά πως μπορεί να είναι από υποφερτό, έως ανυπόφορο. Ο πονοκέφαλος τάσης, αυτό το ελαφρύ σφίξιμο γύρω από το κεφάλι είναι το πιο σύνηθες είδος, ενώ οι ημικρανίες τείνουν να είναι έντονες και επαναλαμβανόμενες. 

Γνωρίζεις ήδη ότι τα φάρμακα είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτό το άσχημο αίσθημα, υπάρχουν όμως και φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης. Πάμε να τους γνωρίσουμε;

  1. Προσπάθησε να… χαλαρώσεις

Το φαινόμενο «πονοκέφαλος» πολλές φορές είναι απλά ένα καμπανάκι του οργανισμού, το οποίο σου λέει ότι χρειάζεται να ρίξεις για λίγο ρυθμούς και να… χαλαρώσεις. Όταν είσαι διαρκώς στα κόκκινα και προσπαθείς να του πας κόντρα, το γνωρίζεις κι εσύ καλά πως φέρνεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θες και είναι επιθυμητά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκάσει μύτη –και δε θα σου αρέσει-, πήγαινε αμέσως στο κρεβάτι, κλείσε τα μάτια σου –ιδανικά με χαμηλό έως καθόλου φωτισμό- και ξεκίνα να παίρνεις συνειδητά αναπνοές. Εισπνοή από τη μύτη, εκπνοή από το στόμα. Σε συνέχεια αυτού προσπάθησε να κοιμηθείς για μια ωρίτσα. Το αξίζεις!

  1. Κάνε μασάζ

Κάτι το οποίο μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με το 1., ή και μόνο του, είναι να ξεκινήσεις ένα απαλό μασάζ στους κροτάφους σου. Αυτό, είναι μια μέθοδος που έστω προσωρινά μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο του πονοκεφάλου. Έρευνα από τη Νέα Ζηλανδία έρχεται να επιβεβαιώσει ότι όσοι υπέφεραν από ημικρανίες είχαν λιγότερο συχνά πόνο και κοιμόντουσαν καλύτερα τις εβδομάδες κατά τις οποίες έκαναν μασάζ, σε σχέση με όσους δεν έκαναν. Τι θα συνέβαινε αν ενέτασσες το μασάζ κεφαλής μια φορά στις δέκα – δεκαπέντε μέρες άραγε; 

  1. Μπες στο ντουζ αμέσως!

Ορισμένες φορές ένα ζεστό μπάνιο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Αν και οι περισσότεροι τείνουν να χρησιμοποιούν το κρύο νερό από το ζεστό όσον αφορά τις τοπικές αγωγές για τον πονοκέφαλο, ένα χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να ρίξεις για λίγο παλμούς. Είτε το πρωί για να ξεκινήσεις όμορφα τη μέρα σου, είτε το βράδυ για να αποφορτιστείς και να χαλαρώσεις.

Επιπλέον, στους ασθενείς με πονοκέφαλο, οι ειδικοί προτείνουν να καταναλώνουν μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι τα κλασικά τρία μεγάλα –πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό-. Με αυτόν τον τρόπο, το σάκχαρο παραμένει πιο σταθερό και το άσχημο αίσθημα που φέρνει ο πονοκέφαλος εμποδίζεται. Αν το φαινόμενο επιμένει παρά την αντιμετώπιση –φυσική, ή μη- επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts