Home WONDERLANDPLAY TIME Δραστηριότητες για παιδιά, νηπιακής ηλικίας εντός σπιτιού!

Δραστηριότητες για παιδιά, νηπιακής ηλικίας εντός σπιτιού!

by Ivi Chrysou Belesi

Η παραμονή ενός μικρού παιδιού μέσα στο σπίτι για πολλές ημέρες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα καθώς πρέπει συνεχώς να το απασχολείς με πολλές, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με και συνεχή εναλλαγή. Και ξέρω πως κάποια στιγμή φτάνεις σε αδιέξοδο και ξεχνάς και τα πιο απλά και βασικά που υπάρχουν για να το απασχολήσεις. 

 Ζωγραφική – Κατασκευές. Τα παιδιά κρύβουν μέσα τους πολλά ταλέντα και αγαπάνε την δημιουργικότητα και ειδικά στην νηπιακή ηλικία. Διαμορφώστε μια γωνιά στο παιδικό δωμάτιο ή σε κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού με είδη ζωγραφικής και κατασκευών. Και για να μην τρομοκρατηθείτε με τα αποτελέσματα των δημιουργημάτων φροντίστε να επιλέξετε τα σωστά υλικά όπως μαρκαδόρους που φεύγουν με το πλύσιμο, νερομπογιές, κιμωλίες, κηρομπογιές, κόλλα stick , χαρτόνια, χαρτιά, αυτοκόλλητα, στένσιλ με σχήματα, αριθμούς και γράμματα, πον πον , ματάκια, ξυλάκια κατασκευών και μακριά από υγρές κόλλες, χρυσόσκονη και πιο σύνθετα υλικά σε αυτή την ηλικία για να μην τρέχουμε σε καθαριστήρια χαλιά, κουρτίνες καναπέδες! Αποφύγετε και τα ψαλίδια για χρήση από τα μικρά.

Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική. Αφήστε τα παιδιά να συμμετέχουν και να σας βοηθήσουν στη κουζίνα με την προετοιμασία του φαγητού ή των σπιτικών γλυκών. Με μεγάλη προσοχή και αποφυγή μικροτραυματισμών τα παιδιά λατρεύουν αυτή την δραστηριότητα με την ενεργή συμμετοχή τους δίπλα σας. Αφήστε να ανακατέψουν υλικά, να μετρήσουν τα υλικά και να δοκιμάσουν. 

Κηπουρική. Μπορεί να έχουμε συνδυάσει τη φροντίδα του κήπου με την Άνοιξη και το καλοκαίρι αλλά μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη δραστηριότητα η κηπουρική όλο το χρόνο. Τα παιδιά ενθουσιάζονται με κηπουρικές δραστηριότητες όπως το φύτεμα στη βεράντα και μήπως είναι η ώρα να δημιουργήσετε το δικό σας μικρό μποστάνι στη βεράντα ή τον κήπο του σπιτιού σας με την βοήθεια των μικρών κηπουρών; 

Διάβασμα. Το διάβασμα πάντα είναι αγαπημένη δραστηριότητα για παιδιά και γονείς μέσα στο σπίτι.Διαμορφώστε μια παιδική βιβλιοθήκη, συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία παιδικών τίτλων για την ηλικία τους και αφήστε τα να επιλέγουν εκείνα ποιο βιβλίο θέλετε να διαβάσετε μαζί τους κάθε φορά. Εκτός του διαβάσματος φροντίστε μετά να συζητάτε μαζί τους με αφορμή το περιεχόμενο του βιβλίου.

Κουκλοθέατρο. Χωρίς να χρειάζεστε απαραίτητα σκηνή κουκλοθέατρου μπορείτε με κουκλάκια να απασχολήσετε τα παιδιά εξιστορώντας μια ιστορία ή να βάλετε τα ίδια να σας παρουσιάσουν τη δική τους ιστορία.

Ξεκαθάρισμα παιχνιδιών και τακτοποίηση. Μια καλή ευκαιρία κατά την παραμονή στο σπίτι είναι και  το ξεκαθάρισμα παλιών παιχνιδιών ή όσων δεν προτιμούν πλέον τα παιδιά για να απασχοληθούν. Βάλτε τα στη διαδικασία να μάθουν και να αποκτήσουν την ανάγκη να τακτοποιούν το δωμάτιό τους, τα παιχνίδια αλλά και τη γωνιά δραστηριότητας τους.

Επιτραπέζια.Πλέον μπορείς να βρεις μια πολύ μεγάλη ποικιλία επιτραπέζιων παιχνιδιών για κάθε ηλικία και με εκπαιδευτικό χαρακτήρα ακόμα και για παιδιά 3 ετών!

Χορός.Και αφού έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και ακούσετε το “μαμά βαρέθηκα, τι θα κάνουμε τώρα” απλά επιλέξτε μια play list για χορό, δυναμώστε την ένταση και αφήστε να εκτονωθούν μικροί και μεγάλοι στο ρυθμό της μουσικής. Τα παιδιά αγαπούν και εκτονώνονται πολύ με τη μουσική και το χορό! 

Καλά να περάσετε !

Σας φιλώ,

Ήβη_businessmumgr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts