fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #16_march_20|Αντιοξειδωτική σούπα με κουνουπίδι και κουρκουμά

#Cooking Class #16_march_20|Αντιοξειδωτική σούπα με κουνουπίδι και κουρκουμά

by Business Mum

#Cooking Class #16_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 στικ σέλερι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουνουπίδι
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε το καρότο στα 4 και σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ. Το σέλερι σε φέτες πάχους 0,5 εκ. και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το κύμινο.
  • Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αφαιρούμε τα μισά λαχανικά με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά της κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα λαχανικά που κρατήσαμε στην άκρη στην κατσαρόλα.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment