Home LIFE VIEWPSYCHOLOGY Εσύ κινείς τα νήματα του μυαλού… Μάθε, λοιπόν, να κινείς σωστά τις ‘‘κλωστές’’ του

Εσύ κινείς τα νήματα του μυαλού… Μάθε, λοιπόν, να κινείς σωστά τις ‘‘κλωστές’’ του

Εκπαίδευσε το μυαλό σου να μένει ήρεμο σε κάθε είδους περίσταση!

Ωριμότητα σημαίνει το να απομακρύνεσαι από ανθρώπους και καταστάσεις που απειλούν την ψυχική σου ηρεμία, τον «εσωτερικό σου κόσμο», τις αξίες, το ήθος, τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμησή σου.

Να θυμάσαι… Ποτέ μην παίρνεις μια απόφαση όταν είσαι θυμωμένος και ποτέ μην δίνεις μια υπόσχεση όταν είσαι ενθουσιασμένος. Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να κρατάς την απαραίτητη ισορροπία εντός του μυαλού σου, όταν επικρατεί «πόλεμος» μεταξύ των συναισθημάτων σου. Είναι αρκετά δύσκολο να μπορείς να ενεργείς όταν μέσα σου υπάρχει μια τεράστια εσωτερική αναστάτωση και εσύ να πρέπει να μπορείς να αποφασίσεις και να πράξεις σωστά, παράλληλα. Είναι φορές που ασφυκτιάς από καταστάσεις και θέλεις να φύγεις μακριά, όμως δεν μπορείς γιατί απλά «πρέπει» για διάφορους λόγους αλλά και λόγω συνθηκών, να μην μπορείς να κάνεις “βήμα” και αυτό να σε πνίγει. Το καταλαβαίνω! Όμως, εκεί είναι που πρέπει να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να μένει ήρεμο, ώστε με έναν μοναδικό τρόπο να μπορεί να «δραπετεύσει».

Η επιμονή είναι δύναμη… σε συνδυασμό με την υπομονή είναι υπερδύναμη!

Είναι εξαιρετικά σημαντικό και σκόπιμο να μην παίρνεις αποφάσεις όταν έχεις σε ακραία μορφή κάποιο από τα συναισθήματά σου όπως, όταν αισθάνεσαι χαρά, ευτυχία, λύπη, θλίψη, θυμό, οργή και άλλα τόσα που έχουν τη δύναμη να “αλλοιώσουν” την απόφασή σου. Πρόσεχε! Έχε υπομονή… Είναι η μεγαλύτερη αρετή σε έναν άνθρωπο και το καλύτερο “όπλο” που μπορεί να έχει μαζί του, γιατί τότε έχει καταφέρει τα πάντα… Έχει κερδίσει! Πρέπει να δρας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν μπορείς σε όλες, γιατί δεν είναι όλες οι στιγμές κατάλληλες, ώστε να ενεργήσεις και να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  •  Μην υπόσχεσαι, όταν είσαι χαρούμενος και ευτυχισμένος… γιατί μπορεί να μην είναι πάντα όλα όπως φαίνονται.
  • Μην μιλάς όταν είσαι θυμωμένος και οργισμένος… γιατί θα πεις λέξεις που πονάνε και ίσως να μην τα εννοείς ή και να τα εννοείς δεν θα τα εκφράσεις όπως θα έπρεπε, οπότε περνάς λάθος μηνύματα. Κάτι που είμαι σίγουρη πως ούτε και εσύ το θέλεις.
  • Μην μιλάς όταν κάποιος είναι στεναχωρημένος, γιατί αυτό που θα του πεις ίσως τον πονέσει ακόμα περισσότερο ή όταν κάποιος είναι θυμωμένος. Ό,τι και να του πεις δεν θα σε ακούσει και θα το πάρει και “στραβά”, οπότε θα είναι σαν μην το έχεις πει ποτέ.
  • Μην εκφέρεις γνώμη όταν δεν είσαι σίγουρος για κάτι… γιατί μπορεί να μην είναι όπως φαίνονται οι καταστάσεις και να πεις λόγια που δεν ευσταθούν.

Μην αφήνεις να κινεί τα νήματα, να σε ωθεί στα άκρα και να αποφασίζει για σένα κανένα συναίσθημα, καμία ψευδαίσθηση. Να έχεις ηρεμία, ψυχραιμία, υπομονή, επιμονή και λογική και μετά να αποφασίζεις ή να μιλάς στον άλλον. Σώπασε την “τρικυμία του μυαλού” και της ψυχής σου και θα δεις όλα όσα συνέβησαν με μια διαφορετική ματιά και όψη, όχι μόνο τα γεγονότα αλλά και τον άνθρωπο που πριν ούτε να τον βλέπεις δεν ήθελες.

Ένα σκοτισμένο μυαλό, μια ταραγμένη ψυχή και μια θαμπή ματιά, ποτέ δεν αφήνουν να φανεί η αλήθεια!  

Πάτα αναβολή στο συναίσθημα που νιώθεις εκείνη τη στιγμή, δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ηρεμήσει, να σκεφτεί και να δει πιο ψύχραιμα το τί έχει συμβεί και το τι έχει ειπωθεί και μετά, αφού έχεις δει με «καθαρή ματιά» και έχοντας βάλει σε εφαρμογή και τη λογική, τότε μπορείς να εκφέρεις την άποψή σου, να ανακοινώσεις τις όποιες αποφάσεις έχεις πάρει και προβαίνοντας σε αυτές τις ενέργειες, αφήνεις το δικό σου λιθαράκι.

Να θυμάσαι… δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες όπως και οι άνθρωποι. Προσπάθησε να αντιμετωπίζεις καθετί, αναλόγως τόσο τις καταστάσεις όσο και τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Μάθε να διαχειρίζεσαι ορθά έντονα γεγονότα και θα δεις… μια διαφορετική έκβαση της ζωής, αυτή που με λαχτάρα πάντα αναζητούσες!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts