Home IVI’S VIEW Πώς οργανώνω τη βάπτιση του παιδιού μου; 

Πώς οργανώνω τη βάπτιση του παιδιού μου; 

by Ivi Chrysou Belesi

O καιρός ανοίγει, το Πάσχα πλησιάζει και η εποχή των βαπτίσεων ξεκινάει. Πώς θα οργανώσουμε τη τέλεια βάπτιση για το μωρό μας ; Ποια είναι τα βασικά βήματα; Τι να επιλέξουμε και τι να αποφύγουμε; Σήμερα λοιπόν με την ιδιότητα της blogger σε συνδυασμό και με την ιδιότητα του event planner θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω να βάλουμε το θέμα “οργάνωση βάπτισης” σε σειρά για να απαλλαχτούμε από άγχος και να δημιουργήσουμε όλες τις απαιτούμενες συνθήκες για μια ονειρεμένη βάπτιση. Και ναι υπάρχει ονειρεμένη βάπτιση όταν οργανωθούμε σωστά και έξυπνα.

Ας δούμε τις απαραίτητες διαδικασίες, τα βήματα για την διοργάνωση της βάπτισης μαζί με κάποια tips!

1.Ορίστε ημερομηνία και τον αριθμό καλεσμένων και επιλέξτε εκκλησία. Όλα θα ξεκινήσουν μόλις ορίσουμε ημερομηνία, τοποθεσία και αριθμό καλεσμένο. Προτιμήστε περισσότερο ως ημέρα την Κυριακή, πρωί ή απόγευμα και μια εκκλησία που είτε σας εξυπηρετεί ως τοποθεσία είτε απλώς σας αρέσει για να πραγματοποιηθεί η βάπτιση. Με τον αριθμό καλεσμένων μην αγχωθείτε. Στη βάπτιση τις περισσότερες φορές, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί κανόνα, ο αριθμός των καλεσμένων είναι αρκετά μικρότερος από έναν γάμο και πάντα θα υπάρξουν αλλαγές μέχρι και τη τελευταία στιγμή. Ορίστε απλώς έναν μέσο όρο για να μπορέσει να ξεκινήσει η προετοιμασία.

2.Κλείστε την ημερομηνία στην εκκλησία. Μόλις αποφασίσετε σε ποια εκκλησία θέλετε να πραγματοποιήσετε τη βάπτιση, επικοινωνήστε με το Ναό και προγραμματίστε ένα ραντεβού για το κλείσιμο της ημερομηνίας και για να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

3.Αποφασίστε αν θα ακολουθήσει κάποια δεξίωση, πάρτι μετά το μυστήριο και επιλέξτε τον χώρο. Σκεφτείτε αν θέλετε να δώσετε μια αφορμή σε εσάς, σε αγαπημένα πρόσωπα και φίλους σας να περάσετε όμορφα, να διασκεδάσετε και να γιορτάσετε τη βάπτιση του μωρού σας. Κάντε ερεύνα για να βρείτε χώρους που σας αρέσουν ώστε να καταλήξει στον ιδανικό χώρο για το πάρτι της βάπτιση του μωρού σας. Προτιμήστε χώρους που είτε διαθέτουν είτε μπορούν να φιλοξενήσουν δραστηριότητες για παιδιά καθώς σε μια βάπτιση οι μικροί καλεσμένοι είναι αρκετοί και οφείλουμε να περάσουν και εκείνοι όμορφα.

4.Διαλέξτε θεματολογία για το ύφος και τη διακόσμηση της εκκλησίας. Το θέμα, τα χρώματα και το ύφος που σας αρέσουν είναι καθοριστικά για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός τη βάπτισης και όλων των διακοσμητικών και των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν στα διάφορα στάδια της βάπτισης. Επιλέξτε ένα θέμα που είτε μπορεί να είναι οικείο στο μωρό είτε απλώς σας αρέσει. Με τη βοήθεια ενός event planner μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία θεμάτων και να ανακαλύψτε πρωτότυπες προτάσεις.

5.Κάντε έρευνα για το βαπτιστικό πακέτο των νονών, τη διακόσμηση, τις μπομπονιέρες, τα προσκλητήρια και τα γλυκά. Μια ολοκληρωμένη έρευνα διαδικτυακά θα σας βοηθήσει να δείτε διάφορα δείγματα, να λάβετε προσφορές για κάθε υπηρεσία που χρειάζεστε και να καταλήξετε τόσο σε αυτά που σας αρέσουν αισθητικά όσο και σας εξυπηρετούν οικονομικά. Λύσεις υπάρχουν πολλές και σίγουρα θα βρείτε αυτό που έχετε φανταστεί.

6.Αποφασίστε με ποιον event planner θα συνεργαστείτε  για το σχεδιασμό και την διοργάνωση της βάπτισης. Αφού κάνετε την έρευνα σας, καταλήξετε στο τι περίπου θέλετε αναζητήστε ένα επαγγελματία που θα αναλάβει την διοργάνωση της βάπτισης. Μην πέσετε στην παγίδα “μια βάπτιση είναι, θα τα οργανώσω και θα τα φτιάξω όλα μόνη μου”. Αφήστε τον ειδικό να αναλάβει την πλήρη διοργάνωση, απαλλαχτείτε από άγχος και κάντε έξυπνες και οικονομικές επιλογές με τη συμβουλή του event planner.

7.Καταλήξτε σε όλες τις λεπτομέρειες της βάπτισης. Τουλάχιστον 3-4 μήνες  πριν την ημερομηνία της βάπτισης καταλήξτε σε όλα όσα αφορούν την διοργάνωση και δρομολογείστε με την event planner τις τελικές παραγγελίες.

8.Μοιράστε τα προσκλητήρια. Από τα πρώτα πράγματα που ετοιμάζονται φυσικά και είναι τα προσκλητήρια. Εξασφαλίστε τουλάχιστον 1,5-2 μήνες να τα έχετε έτοιμα ώστε να τα μοιράσετε έγκαιρα σε καλεσμένους εντός ή εκτός της πόλης σας ακόμα και στο εξωτερικό.

9.Προγραμματίστε γευστικές δοκιμές για τη δεξίωση ή το candy bar. Μην ξεχάσετε να δοκιμάστε το μενού της δεξίωσης αλλά και τα γλυκά του candy bar αρκετά νωρίτερα από τον μήνα της βάπτισης ώστε να έχετε περιθώριο για αλλαγές ή ακόμα και επιλογή άλλου επαγγελματία.

10.Προετοιμάστε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη βάπτιση. Το βασικό έγγραφο που θα χρειαστείτε είναι το πιστοποιητικό γεννήσεως του παιδιού και τις αστυνομικές σας ταυτότητες. Βέβαια ανάλογα με την ενορία και τον ιερέα που θα πραγματοποιήσει το μυστήριο μπορεί να σας ζητηθεί κάποιο άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί είτε το ορθόδοξο θρήσκευμά σας, είτε το γάμο που έχετε συνάψει πριν γίνεται γονείς καθώς και αντίστοιχα από τους νονούς.

11.Επιλέξτε ρούχα και κλείστε όλα τα ραντεβού σας για εκείνη την ημέρα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κανονίσετε όλες τις λεπτομέρειες για την εμφάνισή σας. Ρούχα, παπούτσια , χτένισμα, μακιγιάζ και μανικιούρ θέλετε να τα αναθέσετε σε ειδικούς. Φροντίστε να είστε άνετες και λαμπερές και φυσικά μην ξεχάσετε πως ως μαμά έχετε να ασχοληθείτε με τις εμφανίσεις του παιδιού αλλά και του μπαμπά για εκείνη την ημέρα.

12.Ελέγξτε τη λίστα καλεσμένων. Μετά τη διανομή των προσκλητηρίων περίπου ένα μήνα με 20 ημέρες πριν τη βάπτιση επιβεβαιώστε τον αριθμό καλεσμένων. 

13.Δρομολογήστε όλες τις τελευταίες εκκρεμότητες μια εβδομάδα πριν τη βάπτιση. Μην αφήσετε όλες τις εκκρεμότητες για τις τελευταίες μέρες καθώς το άγχος σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σας στο σπίτι ή την δουλειά θα σας οδηγήσουν σε αδιέξοδο και πλήρη σύγχυση. Μην ξεχάσετε να ορίσετε αρμοδιότητες στα κοντινά σας πρόσωπα για να βοηθήσουν εκείνη την ημέρα, όπως για παράδειγμα ποιος θα συγκεντρώνει τα δώρα.

14.Απαλλαχτείτε από το άγχος και απολαύστε την ημέρα της βάπτισης. Έχοντας οργανώσει τα πάντα και δρομολογήσει κάθε εκκρεμότητα, με το πιο μεγάλο και αληθινό χαμόγελο απολαύστε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα για το παιδί σας και όλη την οικογένεια.

Ελπίζω να βοήθησα να βάλετε μια σειρά για να οργανώστε τη πιο παραμυθένια βάπτιση για το μωρό σας!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts