Home MUM ΤΑ 3 ΠΙΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΧΩΝΑ

ΤΑ 3 ΠΙΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΧΩΝΑ

by Ivi Chrysou Belesi

Το επισκεπτήριο μπορεί αρχικά να ακούγεται κάτι πολύ χαρούμενο καθώς δηλώνει τις ώρες που μπορούν συγγενείς και φίλοι να επισκεφτούν τη λεχώνα και το σύζυγό της και να ευχηθούν για την άφιξη του μωρού. Ωστόσο το επισκεπτήριο ενδέχεται να προκαλέσει και κάποιον εκνευρισμό στη λεχώνα.

Αρχικά όλοι γνωρίζουμε πως σε όλα τα μαιευτήρια υπάρχουν δυο περίοδοι μέσα στη μέρα που επιτρέπεται το επισκεπτήριο για το κοινό. Η μια περίοδος ξεκινάει λίγο μετά τις δέκα το πρωί και διαρκεί μέχρι περίπου τις δυο το μεσημέρι και η απογευματινή ξεκινάει περίπου από τις έξι μέχρι και τις εννιά περίπου το βράδυ.

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν βιώσει τη διαμονή στο μαιευτήριο  μετά από μια γέννα έχουν ίσως βιώσει τις περισσότερες αν όχι όλε από τις παρακάτω ενοχλήσεις που θα αναφέρω κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου. 

Ας δούμε λοιπόν τα τρία πιο ενοχλητικά πράγματα που βιώνει μια λεχώνα, κατά τη γνώμη μου, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου που όλοι νομίζουν ότι είναι απαραίτητα μόνο ευχάριστη ώρα για εκείνη που το βιώνει.

1.Αναστάτωση λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου

Λίγο πριν ξεκινήσει το επισκεπτήριο σε κάθε όροφο επικρατεί μια σύγχυση προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες σχετικά με τη φροντίδα της λεχώνας και του μωρού, όλες οι καθημερινές εξετάσεις, οι επισκέψεις των γιατρών ακόμα και η βόλτα που μπορεί να θέλει η λεχώνα να κάνει μέσα στο μαιευτήριο πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσει η ώρα του επισκεπτηρίου. Και γι αυτό αν βλέπαμε από ένα παράθυρο κάθε ορόφου σε κάθε μαιευτήριο θα βλέπαμε πανικόβλητες νοσοκόμες, μαίες, γιατρούς να τρέχουν στους διαδρόμους για να τα προλάβουν όλα πριν ακουστεί η πολυπόθητη ανακοίνωση έναρξης του επισκεπτηρίου.

Τρέλα, θα ήταν η λέξη που θα χρησιμοποιούσα για να περιγράψω αυτό που επικρατεί πριν την έλευση των επισκεπτών και μάλιστα ενοχλητική τρέλα. Όλη αυτή η σύγχυση σε ενοχλεί γιατί όντας λεχώνα είσαι ταλαιπωρημένη όσο ανώδυνα και αν έχεις γεννήσει και δεν θες τίποτα και κανένα να σε πιέζει, θες ηρεμία και χρόνο για όλα, όχι πίεση. Και το αποκορύφωμα αυτής της τρέλας και του κυνηγητού είναι όταν ανοίγουν οι πόρτες και ξεκινάει η έλευση του κόσμου. Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται όσες το έχετε ζήσει μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ αλλά και όσες θα το ζήσετε στο μέλλον, θα με θυμηθείτε!

2. Ανοιχτές πόρτες και απίστευτη ηχορύπανση

Άλλη μια συνήθεια όλων των μαιευτηρίων κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου είναι οι ανοιχτές πόρτες όλων των δωματίων. Ό,τι πιο ανούσιο και ενοχλητικό έχω ζήσει και έφτασα μάλιστα στο σημείο να κλείσω τη πόρτα και να ζητήσω να μην μου την ανοίγουν από τη στιγμή που και μόνη ήμουν στο δωμάτιο χωρίς άλλη λεχώνα και επιχείρημα για αυτή τη τακτική πέρα από  το ότι παρακολουθούν την ομαλή κίνηση των επισκεπτών, δεν είχαν να μου πουν.

Η ηχορύπανση από τις ομιλίες και την έλευση του κόσμου στον όροφο δεν περιγράφεται. Και εκτός από τον ενοχλητικό θόρυβο δεν είναι απαραίτητο ότι θέλουν όλοι να μοιραζόμαστε τις στιγμές αυτές με όλον τον όροφο και να μας ακούν και τα διπλανά δωμάτια.

3. Μεσημεριανό και βραδινό γεύμα κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου

Το πιο εκνευριστικό πράγματα από αυτά τα τρία που σας αναφέρω για το επισκεπτήριο για μένα ήταν η πάγια τακτική των μαιευτηρίων να φέρνουν στα δωμάτια κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων τα δυο κύρια γεύματα, μεσημεριανό και βραδινό και να υποχρεώνουν τη λεχώνα να γευματίζει με τη παρέα και τα βλέμματα των επισκεπτών.

Ειλικρινά δεν θα ξεχάσω τη πρώτη μέρα που επιχείρησα να φάω ενώπιον όλων στο δωμάτιο μου, οι οποίοι και οι ίδιοι ένιωθαν περίεργα κοιτάζοντας τη κάθε μπουκιά μου σαν να έπρεπε να μου τις μετράνε μόνο και μόνο γιατί τότε σέρβιραν τα γεύματα με την δικαιολογία ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αργότερα λόγω του ότι πρέπει να δωμάτια να είναι καθαρά για τις επισκέψεις των ιατρών και των νοσηλευτών μετά το επισκεπτήριο.

Για να καταλάβετε πόσο άσχημα το βίωσα, ειδικά τα βραδινά γεύματα δεν τα έφαγα  ποτέ στην ώρα τους αλλά προτίμησα να τα φάω κρύα προκειμένου να γευματίσω ήρεμα χωρίς πλήθος κόσμου να με παρατηρεί και τελικά να μην απολαμβάνω το γεύμα μου αλλά να με ταλαιπωρούν οι ενοχλήσεις στο στομάχι μου. Τη μεγαλύτερη ικανοποίηση σε αυτό το θέμα την πήρα όταν παραδέχτηκε και η μαία μου ότι είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική και θα έπρεπε να έχει αλλάξει καθώς ενοχλεί όλες τις λεχώνες.

Όταν βρεθείτε λοιπόν στην αντίστοιχη περίπτωση διατηρήστε την ψυχραιμία σας και διαχειριστείτε όπως μπορείτε καλύτερα τον εκνευρισμό που μπορεί να σας προκαλέσουν τα παραπάνω αρνητικά χαρακτηριστικά του επισκεπτηρίου.

Κάντε υπομονή και οι ώρες του επισκεπτηρίου περνούν και εσείς βρίσκετε πάλι δίπλα στο μικρό σας για να απολαύσετε ήρεμα τις πρώτες στιγμές μαζί του.

Photos by magicalworld.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα για το μαιευτήριο:

https://www.businessmum.gri-psixologia-tis-lexwnas/

https://www.businessmum.gri-psixologia-tis-lexwnas/

https://www.businessmum.gri-embeiria-tou-rooming-in-sto-maieutirio/

https://www.businessmum.gri-embeiria-tou-rooming-in-sto-maieutirio/

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts