Home HOMEFOOD Τα γεμιστά της μαμάς

Τα γεμιστά της μαμάς

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε τα γεμιστά της μαμάς;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

5 ντομάτες
5 πράσινες πιπεριές
1 κ.σ. κοφτή κρυσταλλική ζάχαρη, προαιρετικά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. ρύζι γλασέ
2 κ.σ. βούτυρο
1 κιλό πατάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. νερό
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για το σερβίρισμα
ψωμί
φέτα
πιπέρι
δυόσμο

Εκτέλεση της συνταγής:

Κόβουμε το κοτσάνι της ντομάτας και έπειτα το καπάκι της από το κάτω μέρος.
Αφαιρούμε με ένα κουτάλι προσεκτικά τη σάρκα, χωρίς να σκίσουμε τη φλούδα της.
Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ντομάτες.
Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια τους.
Τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε μέσα στο μπολ με τη σάρκα της ντομάτας, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αν οι ντομάτες είναι αρκετά γλυκιές, δεν χρειάζεται να βάλουμε ζάχαρη.
Τρίβουμε στον τρίφτη τα μεγάλα κομμάτια της ντομάτας. Μπορούμε να τα βάλουμε και στον πολυκόφτη.
Τρίβουμε μέσα στο μπολ το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Ρίχνουμε στο μπολ το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βάζουμε μέσα σε κάθε ντομάτα και πιπεριά από ένα κομματάκι βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι μόνο τις ντομάτες και μοιράζουμε όλη τη γέμιση στις ντομάτες και τις πιπεριές.
Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση άλλο ένα κομματάκι βούτυρο.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.
Βάζουμε στο ίδιο μπολ που είχαμε τη γέμιση τον πελτέ ντομάτας, το νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Περιχύνουμε το ταψί με τη σάλτσα, ρίχνουμε έξτρα 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε τις ντομάτες με την τριμμένη φρυγανιά. Αυτό βοηθάει στο να μην καούν οι ντομάτες.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε επιπλέον για 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψωμί, φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δυόσμο.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts