Home HOMEFOOD Τα σαγόνια του Δράκουλα

Τα σαγόνια του Δράκουλα

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε  τα σαγόνια του Δράκουλα;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

Για τα μπισκότα
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. καστανή ζάχαρη
75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά, μέτρια
280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
100 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για την κρέμα
200 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. άχνη ζάχαρη
Για τη σύνθεση
150 γρ. marshmallows, μικρά
30 γρ. κάσιους, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση της συνταγής:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, τις κουβερτούρες χοντροκομμένες, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μείγμα από το μπολ και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο. Προσοχή! Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας.
Ψήνουμε στον φούρνο για 12-13 λεπτά το κάθε ταψί.

Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για την κρέμα
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε τα μπισκότα στη μέση, τα αλείφουμε με την κρέμα, βάζουμε γύρω από τα μισά μπισκότα μερικά μικρά marshmallows, τοποθετούμε 2 κάσιους ενδιάμεσα από τα marshmallows, και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. 
Σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts