Home LIFE VIEWPSYCHOLOGY Το να εκτιμάς κάποιον, θα στο μάθει η ζωή! Είσαι έτοιμη;

Το να εκτιμάς κάποιον, θα στο μάθει η ζωή! Είσαι έτοιμη;

Τα λάθη οδηγούν σε σκοτεινά μέρη και αυτά τα μέρη σε σκοτεινά συναισθήματα. Μάθε λοιπόν ότι, αυτά τα συναισθήματα δεν θέλεις ούτε να τα αντικρίσεις ούτε να τα νιώσεις, γιατί έχουν άσχημη ‘‘μορφή’’ και πονάνε. Αν κάτι δεν το εκτιμάς, φεύγει… απλά και γρήγορα, γιατί δεν το αξίζεις.

Άνθρωπε κοίτα! Κανείς και τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή. Μάθε να εκτιμάς πριν στο μάθει ο χρόνος, γιατί τότε δεν θα υπάρχει γυρισμός και δεν θα υπάρχει επιστροφή των πράξεων και των αποφάσεών σου. Ό,τι θεωρείς δεδομένο, το έχεις ήδη χάσει… πόσο μάλλον έναν άνθρωπο! Πρόσεχε!

Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τα πράγματα που κάνουν οι άλλοι για αυτούς, μέχρι τη στιγμή που σταματάνε να τα κάνουν!

Να εκτιμάς κάθε άνθρωπο που έρχεται στη ζωή σου και μένει, να προσπαθείς καθημερινά για αυτά τα άτομα, είναι οι πολύτιμες στιγμές μέσα σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο της ζωής. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν το κάθε σου λεπτό, δίχως δεύτερη σκέψη, γιατί θα ξυπνήσεις μία μέρα χωρίς αυτό τον άνθρωπο δίπλα σου και τότε πραγματικά η ζυγαριά θα γέρνει προς τη μεριά του χρόνου. Θα ‘‘γελάει’’, γιατί θα σε έχει κερδίσει. Αυτός θα εκτιμήσει αυτό το άτομο καλύτερα από σένα. Πρόσεχε λοιπόν… γιατί μερικές φορές δεν υπάρχει γυρισμός. Κάνε προσεκτικές επιλογές και παίρνε αποφάσεις που μετά δεν θα μετανιώνεις, γιατί τότε ο άνθρωπος που είχες στη ζωή σου δεν θα υπάρχει δίπλα σου, όταν θα ξυπνάς ή όταν θα τον αναζητάς στις δύσκολες στιγμές.

Ό,τι έφυγε, δύσκολα γυρνάει… χάνεται, γιατί δεν έχει εισιτήριο επιστροφής. Το ίδιο και η ζωή σου!

Να εκτιμάς σημαίνει… να ‘‘ευχαριστείς’’ τη ζωή που σου έφερε έναν άνθρωπο δίπλα για να σε αγαπάει, να σε φροντίζει, να σε προστατεύει και να είναι μαζί σου τόσο στις καλές όσο και στις άσχημες στιγμές και μετά να ‘‘ευχαριστείς’’ τον ίδιο τον άνθρωπο που επέλεξε να είναι κοντά σου σε ό,τι χρειαστείς, είναι περήφανος για σένα και μπορεί να αντιμετωπίζει όποια δυσκολία μπαίνει ανάμεσά σας. Το να εκτιμάς και να σε εκτιμάει κάποιος είναι δώρο ανεκτίμητης αξίας! Να θυμάσαι όμως… ότι αυτό το δώρο μπορεί πολύ εύκολα να το «κλέψει» η ίδια η ζωή μέσα από τα χέρια σου, να στο απομακρύνει από κοντά σου ο χρόνος, ο οποίος είναι και ο αντίπαλός σου στη προκειμένη περίπτωση. Σεβάσου το πολύτιμο αυτό δώρο και να δείχνεις την καθημερινή σου ευγνωμοσύνη εμπράκτως και όχι στη θεωρία.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σαν ένα παζλ. Αποτελούνται από πολλά κομμάτια, τα οποία Εσύ και μόνο Εσύ μπορείς να συνδέσεις μεταξύ τους!

Μην ξεχνάς ότι… υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που είναι έτοιμοι να ‘‘αρπάξουν’’ αυτό που εσύ έχεις δίπλα σου, αυτόν τον άνθρωπο που πολλοί θα ήθελαν να έχουν δίπλα τους, περιμένοντας την ευκαιρία να στον «κλέψουν», χωρίς καν να το καταλάβεις. Είναι έτοιμοι να παλέψουν για αυτόν, κάτι που δεν μπορούσες να κάνεις εσύ. Τον λόγο τον μαθαίνεις μετά, έχοντας βέβαια χάσει την μάχη και τον πόλεμο μαζί, θα έλεγα!

Φρόντισε, αν είναι χάσεις τη μάχη να μην χάσεις και τον πόλεμο, γιατί τότε το συναισθηματικό πλήγμα και κενό που θα αισθανθείς, θα είναι τόσο μεγάλο που δύσκολα θα καλυφθεί και θα θεραπευτεί. Όλο αυτό που χτιζόταν, θα ‘‘γκρεμιστεί’’ και μετά κάποιος άλλος θα πάει και θα «χτίσει» στο σημείο των δικών σου αναμνήσεων! Ξανασκέψου, λοιπόν, πριν πάρεις μία απόφαση και προτού κάνεις πράξη την οποιαδήποτε σκέψη σου. Ζύγισε τις καταστάσεις και μετά πράξε ανάλογα! Αλλά θυμήσου… δεν σκεφτόμαστε, δεν αποφασίζουμε και δεν πράττουμε όταν υπάρχει οποιαδήποτε συναισθηματική σύγχυση εντός του εσωτερικού μας κόσμου. Όταν κοπάσει αυτός ο «πόλεμος», ανάμεσα στα «θέλω» και στη λογική, τότε ξεκινάς τον διάλογο με τον εαυτό!

Μία απόφαση μπορεί να σου ανατρέψει όλη σου τη ζωή!

Μία λάθος απόφαση μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή και τότε δεν υπάρχει επιστροφή, γιατί το γυαλί όχι απλά έχει ραγίσει, αλλά τα κομμάτια αυτά έχουν πατηθεί από τον άνθρωπο που Εσύ δεν εκτίμησες ποτέ….!  

Είσαι έτοιμη;!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts