Home WONDERLANDBOOKS Top 5 βιβλίων από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για τον Μάρτιο

Top 5 βιβλίων από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για τον Μάρτιο

by Businessmum.gr

Το top 5 Μαρτίου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο περιλαμβάνει νέες κυκλοφορίες για όλη την οικογένεια και καλωσορίζει με τον καλύτερο τρόπο την Άνοιξη: 1.Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ, 2.ΧΕΡΙΑ ΜΙΚΡΑ, 3.Η παπουτσωμένη γάτα, 4.Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας, 5.Σ’ ανοίγω, σε κλείνω.

 

Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ

ALI LAND

Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

Σειρά: Αστυνομικό

BEST SELLER ΤΩΝ SUNDAY TIMES

Καινούργιο όνομα. Καινούργια οικογένεια. Ο λαμπερός. Καινούργιος. Εαυτός μου. 

Η μητέρα της Άννι είναι σίριαλ κίλερ. Ο μόνος τρόπος για να τη σταματήσει είναι να την καταδώσει στην αστυνομία. Μάνα και κόρη θα χωριστούν, αλλά δεν θα ξεχάσουν η μία την άλλη. Με καινούργιο όνομα −Μίλι− και με καινούργια ανάδοχη οικογένεια, το κορίτσι ελπίζει πως θα κάνει μια νέα αρχή. Πλέον μπορεί να είναι όποια θέλει. Όμως καθώς πλησιάζει η δίκη της μητέρας της, τα μυστικά του παρελθόντος δεν αφήνουν τη Μίλι να κλείσει μάτι. Γιατί η μαμά της Μίλι είναι σίριαλ κίλερ. Και το αίμα νερό  δεν γίνεται…

 

ΧΕΡΙΑ ΜΙΚΡΑ

ANDRÉS BARBA

Μετάφραση: Βασιλική Κνήτου

Σειρά: Ξένη λογοτεχνία 

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2017) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GUARDIAN

Σε ένα ορφανοτροφείο θηλέων, καταφτάνει η εφτάχρονη Μα­ρίνα μετά τον θάνατο των γονιών της σε αυτοκινητιστικό. Η διαφο­ρε­τικότητα του καινούργιου κοριτσιού αλλάζει τις ισορ­ροπίες στο ίδρυμα. Καθώς η Μαρίνα παλεύει να βρει τη θέση της, επινοεί ένα παιχνίδι στους κα­νόνες του οποίου υποβό­σκει μια έμμονη βία. Η επιθυμία, σαν αίνιγ­μα ή σωτη­ρία, ιδω­μένη εναλλάξ μέσα από την οπτική της Μαρίνας κι αυτήν των άλλων κοριτσιών, με υπνωτιστικό, λυρικό ρυθμό, μας υπο­βάλ­λει μια αίσθηση διφο­ρούμενου και τρομερού· γιατί ο φό­βος είναι ακόμα πιο φο­βερός στον βαθμό που είναι αόριστος.

 

Η παπουτσωμένη γάτα

Λίνα Σωτηροπούλου

Εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη

Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία / Μικρές καληνύχτες

Για παιδιά από 3 ετών

Η ιστορία του παπουτσωµένου γάτου είναι γνωστή σε όλους. Τι γίνεται όµως όταν ένας γάτος που δεν είναι σαν τους άλλους παπουτσωµένους γάτους συναντά στην αυλή την Πέπη, µια γάτα που ήταν πάντα καθωσπρέπει; Άραγε θα ζήσουν αυτοί καλά και εµείς καλύτερα; Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήµερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, µάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάµεσα στα παραµύθια και στην αλήθεια. ∆ρόµο παίρνουν και δρόµο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσµου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εµείς καλύτερα! Για παιδιά µικρά µε µεγάλη φαντασία και για νέους γονείς µε πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται µέσα σε δέκα λεπτά! 

ΘΕΜΑΤΑ: ΦΙΛΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ | ΔΩΡΟ Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ QR CODE

 

 

Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας

Σου Γκρέιβς

Μετάφραση: Μάρω Ταύρη

Εικονογράφηση: Ντεζιντέρια Γκουιτσαρντίνι – Εμανουέλα Καρλέτι

Σειρά: Βιβλία συμπεριφοράς 

Για παιδιά από 4 ετών

Η σειρά Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας έχει στόχο να αποτελέσει αφετηρία για συζήτηση πάνω στα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των παιδιών, τόσο σε σχέση με τον εαυτό τους όσο και με τους άλλους.

Με νευριάζουν όλα!

Ένα βιβλίο για τον θυμό

Ο Σαµ περνάει µια δύσκολη μέρα. Όλα τού πάνε στραβά. Ο μπαµπάς του δεν έχει χρόνο να παίξει μαζί του, το φαγητό δεν του αρέσει και δε διασκεδάζει καθόλου στο πάρτι του φίλου του. Θα µπορέσει η θεία Τζεν να τον βοηθήσει να πάψει να αισθάνεται τόσο θυµωµένος;

Το βιβλίο αυτό βοηθάει τα παιδιά να εξοικειωθούν µε την έννοια του θυµού και να µάθουν να τον διαχειρίζονται. Περιλαµβάνει έναν οδηγό για τους ενήλικες, µε ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες και συζήτηση µε το παιδί. Οι εικόνες χωρίς κείµενο στο τέλος του βιβλίου δίνουν την ευκαιρία στους µικρούς αναγνώστες να διηγηθούν µε δικά τους λόγια µια ιστορία σχετική µε το θέµα.

 

 

Λώρη Κέζα

Σ’ ανοίγω, σε κλείνω

Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες

Για παιδιά από 6 ετών

Όλα ξεκίνησαν μια Κυριακή κανονική, που η Λιου και ο μπαμπάς της χάζευαν στο παζάρι και η μικρή είδε ένα παλιό τηλεκοντρόλ. «Το θέλω αυτό, είναι μαγικό» είπε η Λιου, επειδή κατάλαβε αμέσως περί τίνος πρόκειται, κατάλαβε ότι αυτό το πράγμα, το μαύρο πλαστικό, είχε πέσει από τον ουρανό και ήταν πραγματικά πολύ ξεχωριστό. Κι έτσι από εκείνη τη μέρα, χάρη σ’ αυτό, η Λιου είχε τον έλεγχο σε όλα: Χαμήλωνε τη φωνή των γονιών της, όταν της έλεγαν να κάνει κάτι που δεν ήθελε, άλλαζε τα λόγια τους, τους έσβηνε. Όλα πήγαιναν τέλεια, ώσπου η μαμά και ο μπαμπάς κατάλαβαν τι συνέβαινε…

ΘΕΜΑΤΑ:ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ –ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ | ΔΩΡΟ Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ QR CODE

 

*Καλή Ανάγνωση*

 

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts