Home WONDERLANDBOOKS Top 5 βιβλίων Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Top 5 βιβλίων Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα

by Businessmum.gr

Οι Εκδόσεις Διόπτρα υποδέχονται το φετινό Φθινόπωρο με πολλές, νέες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις βιβλίων για όλη την οικογένεια. Το top5 Οκτωβρίου περιλαμβάνει τα εξής: 1. Στη χώρα των λαχανικών, 2.Το κουτί της νύχτας, 3.Μια βόλτα στα μαγαζιά, 4. Έξυπνο ξεκίνημα, 5.Το χαμόγελο του δράκου.   

 

Στη χώρα των λαχανικών

Μαρία Χολέβα

Η Μαρία Χολέβα μας παρουσιάζει ένα βιβλίο με πρακτικές συμβουλές που θα κάνει κάθε παιδί να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή μέσα από 30 συνταγές γεμάτες παιχνίδι, δημιουργικότητα και φαντασία!  Όλες οι αισθήσεις του παιδιού συμμετέχουν στη γνωριμία με τα λαχανικά και το βιβλίο μπορεί να συμμετέχει στη διατροφή του παιδιού ακόμα και καθημερινά. Το βιβλίο αυτό δεν είναι άλλο ένα βιβλίο μαγειρικής.

Με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας κοντά στα παιδιά, η Μαρία Χολέβα βοηθά τους γονείς να «ξανασυστηθούν» με το μαγείρεμα των λαχανικών και να μάθουν στα παιδιά τους να επιλέγουν συνειδητά τα λαχανικά στην καθημερινή διατροφή τους.
Μέσα από πρωτότυπα πιάτα, δείχνει πως η προετοιμασία ενός φαγητού μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Ακολουθώντας τη σύγχρονη προσέγγιση ως προς την υγιεινή διατροφή, τα λαχανικά παρουσιάζονται με έναν τρόπο ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, προάγοντας συναισθήματα όπως η έκπληξη και η χαρά. 

 

Το κουτί της νύχτας

 Louise Greig

Το Κουτί της Νύχτας είναι μια μαγευτική ιστορία με μοναδική εικονογράφηση γραμμένη με λυρισμό και μεταφρασμένη από την ποιήτρια Ευτυχία Παναγιώτου. Ένα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις νυχτερινές τους φοβίες. 

  • Το Κουτί της Νύχτας έχει μεταφραστεί σε 10 γλώσσες 
  • Ήταν υποψήφιο το 2018 για το Kate Greenaway Medal, ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία βρετανικού παιδικού βιβλίου. 
  • Η συγγραφέας του βιβλίου Louise Greig, ποιήτρια που ζει στο Aberdeen (UK), έχει τιμηθεί με το Caterpillar Children’s Poetry Prize για το ποίημα της ‘Don’t think of an elephant’

Όταν ο Μαξ ανοίγει με ένα μαγικό κλειδί Το Κουτί της Νύχτας, το σκοτάδι ξεχύνεται, μια αλεπού ξετυλίγεται, και χιλιάδες αστέρια φεγγοβολούν κι αστράφτουν. Τότε η νύχτα βγαίνει έξω για να παίξει σε αυτή τη μαγευτική ιστορία που διαβάζουμε πριν από τον ύπνο. Το Κουτί της Νύχτας προσκαλεί τα παιδιά που φοβούνται το σκοτάδι σε μια νυχτερινή περιπλάνηση στην υπέροχη φύση.

Μια βόλτα στα μαγαζιά

Ελάτε στην Παιχνιδούπολη και φτιάξτε το δικό σας σκηνικό!

Ελάτε στην Παιχνιδούπολη και γνωρίστε τα πιο απίθανα ζωάκια.
Βρείτε τα μαγαζάκια και παίξτε με τα πολύχρωμα παζλ!
Τα παιδιά φτιάχνουν το σκηνικό της Παιχνιδούπολης με τα μεγάλα, εύχρηστα κομμάτια παζλ.

Στην σειρά Παιχνιδούπολη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο Μια βόλτα στην πόλη.

 

 Έξυπνο ξεκίνημα

Sasse Margaret

Τα πρώτα πέντε χρόνια ενός παιδιού θεωρούνται καθοριστικά για τη μετέπειτα εξέλιξη της ζωής του.  Το Έξυπνο Ξεκίνημα είναι ένας πρακτικός και εύχρηστος οδηγός που απευθύνεται στους γονείς, με συμβουλές για δραστηριότητες αισθησιοκινητικής αντίληψης και φυσικής άσκησης, απαραίτητες για την καλή σωματική και διανοητική υγεία των παιδιών τους.  

Γραμμένο με εύληπτο τρόπο, παρουσιάζει βήμα βήμα το πρόγραμμα ανάπτυξης κάθε έτους της ζωής τους και τα δεκάδες σκίτσα κάνουν την εφαρμογή του παιχνίδι. 

Η Margaret Sasse, με πολυετή εμπειρία στον τομέα της ανάπτυξης του παιδιού, παρουσιάζει την ιδανική εκπαίδευση στους γονείς, ώστε να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για το παιδί του.

 

Το χαμόγελο του δράκου 

Αλκυόνη Παπαδάκη

Οι ήρωες της Αλκυόνης Παπαδάκη, σαν μοναχικοί γλάροι, περπατούν μέσα στη βροχή και ζωγραφίζουν εικόνες στην ψυχή μας. Ένα λυρικό μυθιστόρημα για την αέναη αναμέτρηση μάνας κόρης και τον προδότη έρωτα, αυτόν που διαλέγουμε εμείς…

Η συγγραφέας με περισσότερες από 1.500.00 πωλήσεις, βρίσκεται πλέον σε νέο εκδοτικό σπίτι ενώ πρόκειται για μία από τις πλέον αγαπημένες πένες τόσο του κοινού όσο και των κριτικών.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts