Home EDITORIAL Xmas to-do-list για οργανωμένες μαμάδες | Για να είναι οι γιορτές ξεκούραστες και απολαυστικές!

Xmas to-do-list για οργανωμένες μαμάδες | Για να είναι οι γιορτές ξεκούραστες και απολαυστικές!

by Ivi Belesi

Κάθε χρόνο που έρχονται οι γιορτές οι περισσότερες μανούλες νιώθουμε τόση κούραση που φτάνουμε ίσως στο σημείο να μην τις απολαμβάνουμε τελικά και τόσο… Έχετε σκεφτεί γιατί; Έχετε αναρωτηθεί πώς θα μπορούσαμε αυτό να το αλλάξουμε ή έστω να το περιορίσουμε; Αν δεν το έχετε κάνει, θα το κάνουμε τώρα μαζί! Γιατί…

Kάθε γυναίκα, μανούλα, businessmum αξίζει και δικαιούται να απολαύσει τις γιορτές όπως φροντίζει και για όλους τους άλλους!

Κάθε χρόνο οι υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου με αποκορύφωμα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι άπειρες. Μήπως όσο οργανωμένες και αν είμαστε, τα αφήνουμε τελικά όλα μαζί για την τελευταία στιγμή; Μήπως μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα τέλη Νοεμβρίου κάποια πράγματα να τα προετοιμάζουμε; Η απάντηση είναι “Ναι! Και φυσικά μπορούμε!”.

1.Στολισμός: Ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές τάσεις πιο πολύ από πότε το στόλισμα από νωρίς εκτός του ότι ενεργά θετικά στην ψυχολογία μας και αποτελεί και τάση είναι μια εξαιρετικά πρακτική λύση για να μην μας πέσουν όλα μαζί. Στολίστε από νωρίς και απολαύστε το!

2.Λίστα δώρων: Αυτό το άγχος κάθε χρόνο, εκεί στα μέσα Δεκεμβρίου, για το τι δώρο θα κάνεις και σε ποιον, ήρθε η ώρα να το αφήσουμε πίσω μας. Κάντε μια λίστα με τα άτομα στα οποία θέλετε να χαρίσετε κάποιο δώρο και καταγράψετε ιδέες δώρων κάνοντας παράλληλα και διαδικτυακά την έρευνά σας! Έτσι, από αρχές Δεκεμβρίου μπορείτε να ξεκινήσετε τις αγορές και μάλιστα προτιμήστε να ξεκινήσετε μετά τις 5 του μήνα για να υπάρχει περιθώριο αλλαγής του δώρου ενός μήνα και πλέον, τη νέα χρονιά!

3.Ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης: Αγαπημένη δραστηριότητα αλλά πολλές φορές χρονοβόρα και αγχώδης είναι για κάθε μανούλα η δημιουργία του advert calendar για τα παιδάκια της. Αν δεν επιλέξετε κάποια έτοιμη λύση του εμπορίου, ξεκινήστε να βρίσκετε ιδέες και να συγκεντρώνετε τα υλικά από νωρίς. Έτσι, την 1η Δεκεμβρίου θα έχετε μόνο να κάνετε τα αποκαλυπτήρια στο παιδί σας για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση των γιορτών!

4.Συναντήσεις με φίλους: Μπορεί οι γιορτές να μας εμπνέουν περισσότερο για κοινωνικές συναντήσεις με φίλους και γνωστούς αλλά καλό είναι να μην καταλήγει σε μια τρομερή πίεση να προλάβεις να τους δεις όλους μέσα στις δυο εβδομάδες! Μήπως το δώρο στο βαφτιστήρι, το ανιψάκι και τους φίλους μπορεί να παραδοθεί και νωρίτερα; Είναι αδύνατον να χωρέσουν στο πρόγραμμα δυο εβδομάδων οι συναντήσεις με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Διοργανώσετε το Xmas tea time και από αρχές Δεκέμβρη!

5.Ρεβεγιόν: Αν ξέρετε πού, πώς και με ποιους θέλετε να γιορτάσετε, απλά οργανώστε το! Μενού, αγορές, δώρα, καλεσμένοι, προσπαθήστε να τα κανονίσετε από νωρίς. Αυτό που όλα μένουν για μια προπαραμονή Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς καταλήγει μόνο σε εφιάλτη και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το βιώνουμε!

6.Κοινωνικές δραστηριότητες: Θέατρο, σινεμά, θεματικά πάρκα έχουν την τιμητική τους αλλά και την κούρασή τους, με πολύ κόσμο και αναμονές. Κλείστε θέσεις σε ό,τι θέλετε να παρακολουθήσετε με τα μικρά σας και απολαύστε το κλίμα των γιορτών από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του κάθε θεάματος. Αποφύγετε τις άκρως εορταστικές ημέρες που θα καταλήξουν σε ταλαιπωρία και θα προκαλέσουν εκνευρισμό.

Μοιάζουν όλα αυτά τόσο απλά για να τα κάνουμε αλλά… γιατί τελικά δεν τα κάνουμε ή δεν τα έχουμε εφαρμόσει μέχρι σήμερα; Γιατί έχουμε συνηθίσει και η συνήθεια είναι κάτι τόσο δυνατό που δύσκολα να το αλλάζεις ή το αποβάλλεις!

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε συνήθειες για να απολαμβάνουμε περισσότερο; Εγώ θα το προσπαθήσω. Το έχω ανάγκη. Το χρειάζομαι. Ελπίζω και εσείς!

Καλές και όσο γίνεται πιο απολαυστικές και ξεκούραστες γιορτές !

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts