Home BEAUTIFUL YOU Να τρως μόνο λαχανικά και να μην κουμπώνει το τζιν! Εγώ το λέω αδικία

Να τρως μόνο λαχανικά και να μην κουμπώνει το τζιν! Εγώ το λέω αδικία

by Alexandra Papadaki

Να έχεις φάει μια πίτσα (σωστή, τίμια, ναπολιτάνικη) στην καθισιά σου, ναι, να φουσκώσεις. Να σε έχει πιάσει μανία για γλυκό-αλμυρό-γλυκό, ναι, θα τη δεις την κοιλιά κάπως να ξεπετάγεται. Να σου έρθει η όρεξη να αλείψεις μια (δυο, τρεις) φέτα ψωμί με μαρμελάδα την ώρα που βλέπεις την Emily στο Paris, οκ, το καταλαβαίνω. Αλλά να φας μια σαλάτα λάχανο (λάχανο, το τονίζω), να φουσκώσεις και να μην ανεβαίνει με τίποτα το φερμουάρ του τζιν; Αυτό κι αν είναι αδικία!

Ακριβώς το ίδιο το είχα πάθει ένα καλοκαίρι με μπάμιες. Ένα πιατάκι μπάμπιες έφαγα, τρεις μέρες ήταν φουσκωμένη η κοιλιά μου, και στην παραλία με κοιτούσαν καλά-καλά τύπου “σε ποιον μήνα λες να είναι;”. Εντωμεταξύ εγώ ήμουν απλά στον Αύγουστο, όπως όλος ο κόσμος.  

Ίσως την έχεις πατήσει κι εσύ καταναλώνοντας τροφές που, ω θεοί, είναι σούπερ υγιεινές και πέρα πάσης υποψίας, κι όμως υπάρχει πιθανότητα να σε φουσκώνουν. Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι τροφές και με ποιες άλλες μπορείς να τις αντικαταστήσεις;

1.Ωμά σταυρανθή λαχανικά:
Κάλε, μπρόκολο, λάχανο (νάτο, τα βλέπετε που σας τα έλεγα;) και κουνουπίδι περιέχουν ίνες που ο οργανισμός δυσκολεύεται να διασπάσει.
*Προτίμησε: Να τα μαγειρέψεις στον ατμό ή να τα βάλεις σε σούπες.

2.Σόδα:
Την πίνεις για να χωνέψεις, και… φουσκώνεις. Καλά θα πάει και αυτό.
*Προτίμησε: Μεταλλικό νερό με λίγο λάιμ.

3.Σκόρδο-Κρεμμύδι:
Αν και αναγκαία, προκαλούν προβλήματα στην πέψη.
*Προτίμησε: Να τα τρως μόνο μαγειρεμένα, όχι ωμά.

4.Μήλα:
Είναι η φρουκτόζη τους που σε φουσκώνει.
*Προτίμησε: Σταφύλια (στην εποχή τους) και μπανάνες.

5.Σακχαρο-αλκοόλες:
Πρόκειται για χαμηλών θερμίδων γλυκαντικά που βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως οι μπάρες δημητριακών και τα δημητριακά.
*Προτίμησε: Τα βιολογικά προϊόντα.

6.Όσπρια:
Φασόλια, φάβα, φακές είναι τόσο υγιεινά και ωφέλιμα, αλλά κάθε φορά λες “φούσκωσα, ποτέ ξανά”.
*Προτίμησε: Οργανικό κρέας ή αυγά.

7.Σπόροι:
Ρύζι, βρώμη και αλεύρι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες που δύσκολα διασπώνται.
*Προτίμησε: Την κινόα.

8.Μανιτάρια:
(Δηλαδή θα τρελαθούμε τώρα)
*Προτίμησε: Ελαφρώς σοταρισμένα κολοκυθάκια

9.Γαλακτοκομικά:
Λακτόζη, αυτό τα εξηγεί όλα.
*Προτίμησε: Γάλα αμυγδάλου που έχει και περισσότερες βιταμίνες.

Τώρα τι να σου πω, εσύ αποφασίζεις, εσύ βλέπεις ποιες τροφές σε ενοχλούν, εγώ πάντως μπάμιες θα ξαναφάω. 

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts