Home IVI’S VIEWNOTES Η πρώτη παιδική θεατρική παράσταση της ζωής μας

Η πρώτη παιδική θεατρική παράσταση της ζωής μας

by Ivi Chrysou Belesi

Αυτή τη Κυριακή που μας πέρασε  επισκεφτήκαμε το θέατρο Άβατον για να παρακολουθήσουμε τη παράσταση “Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι” που απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 6 ετών.

 Ήταν η πρώτη παιδική θεατρική παράσταση που παρακολουθήσαμε με τη μικρή μου και η αλήθεια είναι πως ανυπομονούσα πολύ για αυτή την εμπειρία. Αναρωτιόμουνα αν θα μπορέσει να καθηλωθεί για κάποια ώρα σε μια θέση θεάτρου και να επικεντρώσει την προσοχή της στο θεατρικό έργο. Η πραγματική αλήθεια βέβαια είναι ότι ως κλασική μαμά, είχα το άγχος μην αρχίσω να την κυνηγάω πάνω στην σκηνή ανάμεσα στους ηθοποιούς στην προσπάθεια της να συμμετέχει στο θεατρικό. Ευτυχώς όχι μόνο με διέψευσε αλλά με εντυπωσίασε με την ωριμότητα των μόλις 2 ετών που επέδειξε. Αλλά ας δούμε αναλυτικά αυτή την πρώτη θεατρική μας εμπειρία.

Το πρωινό της Κυριακής λοιπόν και οι 3 τρεις βρεθήκαμε στο Γκάζι, στο θέατρο Άβατον και μαζί με άλλα παιδάκια και γονείς αφού εκδώσαμε τα εισιτήριά μας, βρήκαμε τις θέσεις μας και καθίσαμε περιμένοντας να ξεκινήσει η παράσταση. Η μικρή αρχικά εντυπωσιάστηκε με το χώρο του θεάτρου, την βελούδινη κόκκινη θεατρική καρέκλα, το διακριτικό φωτισμό και τα δεκάδες άλλα παιδιά διαφόρων ηλικιών που μαζί με τους γονείς τους, μαζί με ένα κολατσιό στο χέρι είτε περίμεναν υπομονετικά στη θέση του είτε εξερευνούσαν τη σκηνή και το χώρο του θεάτρου.

Ακολούθησε η έκπληξη του ήχου των 3 κουδουνιών και ο χαμηλός φωτισμός για την έναρξη της παράστασης. Και κάπως έτσι  η παράσταση άρχισε , η μικρή εντυπωσιασμένη και χαρούμενη παρακολουθούσε τους ηθοποιούς, τις εναλλαγές των σκηνικών, των κουστουμιών και της μουσικής και μάλιστα συμμετείχε προσπαθώντας να ακολουθήσει τον θίασο στα τραγούδια ή απαντώντας σε ερωτήματα των ηθοποιών προς το κοινό.

Η ώρα πέρασε ευχάριστα μέχρι το διάλειμμα. Την ώρα του διαλείμματος όπως ήταν αναμενόμενο όλα τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή για εξερεύνηση και παιχνίδι και φυσικά ακολουθήσαμε και εμείς. Στα επόμενα 3 κουδουνάκια επιστρέψαμε στην θέση μας και παρακολουθήσαμε τη συνέχεια της παράστασης, “Ο Λευτέρης ένα περιστέρι δίχως ταίρι” που σας την προτείνουμε να την δείτε! 

Βλέποντας, την πλειοψηφία των παιδιών, διαφόρων ηλικιών και ειδικά των πιο μικρών, να παρακολουθούν εξαρχής αφοσιωμένα και ήσυχα την παράσταση αυτή για περίπου μια ώρα, θα συμβούλευα κάθε μανούλα να το  προγραμματίσει και να το δοκιμάσει.

Μην ξεχάσετε φυσικά να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα εφόδια όπως νερό, χυμό και κάποια λιχουδιά για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση της παράστασης. Στο θέατρο Άβατον αξίζει να αναφέρω πως υπήρχε και χώρος μπαρ με προϊόντα και ένας αρκετά ικανοποιητικός χώρος αλλαγής πάνας με αλλαξιέρα. 

Επιλέξτε λοιπόν μια Κυριακή να κάνετε μια πρωινή επίσκεψη στο κέντρο για να παρακολουθήστε οικογενειακά μια θεατρική παράσταση και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας ακόμα και από 18 μηνών να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts