Home HOMEECO LIVING 2023 Eleusis Open Farm Days | Aγροκτήματα, οινοποιεία, μύλοι, ελαιοτριβεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό!

2023 Eleusis Open Farm Days | Aγροκτήματα, οινοποιεία, μύλοι, ελαιοτριβεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό!

| Έως και τις 2/10

by Alexandra Papadaki

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να κάνετε μια εκδρομή με τα παιδιά σε ένα αγρόκτημα στην Αττική; Να δουν ζώα, κτήματα, να γνωρίσουν από κοντά παραγωγούς και τοπικά προϊόντα, να χαρούν τη φύση;  Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Med Culture διοργανώνουν στο πλαίσιο του δικτύου Open Farm, από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, τη δράση 2023 Eleusis Open Farm Days, και νομίζω ότι θα αρέσει πολύ στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους!

Αγροκτήματα της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής που καλλιεργούν ποικίλα τοπικά προϊόντα, φυτικής ή και ζωικής παραγωγής, υποδέχονται το κοινό σε ένα ταξίδι στους διατροφικούς μύθους της Αρχαίας Ελλάδας, της Δήμητρας, της Περσεφόνης και των Ελευσίνιων Μυστηρίων αλλά και στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις.

 Στη δράση 2023 Eleusis Open Farm Days συμμετέχουν αγροκτήματα, οινοποιεία, μύλοι και ελαιοτριβεία, παραγωγοί με προϊόντα (ενδ.: κριθάρι, σιτάρι/ζέα, κρασί, ελαιόλαδο, αποξηραμένα φρούτα, αμύγδαλα, λαχανικά κ.ά.).

Παράλληλα, προγραμματίζονται εργαστήρια διαδικτυακής εκπαίδευσης (webinar), καθώς και σεμινάρια επιμόρφωσης (mentoring) των παραγωγών που θα συμμετάσχουν στο δίκτυο, πάνω στις αρχές του Βιώσιμου Αγροτουρισμού, στις τεχνικές της φιλοξενίας, καθώς και στη διοργάνωση εκδηλώσεων με παράλληλη ξενάγηση στα αντίστοιχα κτήματα.

Η διαδικτυακή παρουσίαση των επιλεγμένων αγροκτημάτων στην πλατφόρμα Open Farm θα είναι ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα Open Farm με τα επιλεγμένα αγροκτήματα εδώ!

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ!

Η δράση 2023 Eleusis Open Farm Days εγκαινιάζεται από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο του Πρώτου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα και τη γύρω περιοχή.

Φωτογραφίες © Medculture

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts