Home HOMEFOOD Χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα verde

Χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα verde

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα verde;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

2 κιλά χοιρινό, σιδηρόδρομο
100 γρ. πετιμέζι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, για άλειμμα
Για τη μαρινάδα
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
1 σκ. σκόρδο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 λεμόνι, κομμένο στα 4
1 ματσάκι θυμάρι, μικρό
2 κ.σ. πιπέρι σετσουάν , σε κόκκους
420 γρ. λευκό κρασί
2 κ.σ. αλάτι
2 λίτρα νερό
Για τη σάλτσα verde
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάππαρη, καλά ξεπλυμένη και ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι , ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. πιπέρι σετσουάν , ψιλοκομμένο
80 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε 2 ώρες μέχρι να κρυώσει λίγο η μαρινάδα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια και τα σιγοβράζουμε και αυτά για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα ρηχό και πλατύ μπολ και αδειάζουμε το μισό ζωμό πάνω τους, μέχρι να τα σκεπάσει.
Κλείνουμε το μπολ, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 8 ώρες (ή μία νύχτα), μέχρι να μαριναριστεί το κρέας καλά.
Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου στους 220°C (αν υπάρχει η δυνατότητα), διαφορετικά απλώς ετοιμάζουμε τη θράκα.
Λαδώνουμε καλά τα παϊδάκια με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts