Home HOMEFOOD #Cooking Class #17_June21 | Τυρόπιτα καταΐφι

#Cooking Class #17_June21 | Τυρόπιτα καταΐφι

by Ivi Chrysou Belesi

#Cooking Class 17_June_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 150 γρ. μετσοβόνε
  • 200 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 400 γρ. φέτα
  • 500 γρ. καταΐφι Χρυσή Ζύμη
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 4 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ τρίβουμε το μετσοβόνε, βάζουμε τη γκούντα, την παρμεζάνα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  • Ξάνουμε πολύ καλά το καταΐφι μας μέχρι να πάρει μια αέρινη υφή.
  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ 25×35 εκ. και απλώνουμε το μισό καταΐφι σε όλη την επιφάνειά του.
  • Απλώνουμε όλη γέμιση πάνω από το καταΐφι φροντίζοντας να αφήσουμε ένα κενό 1 εκ. περιμετρικά.
  • Απλώνουμε το υπόλοιπα καταΐφι και απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να σταματήσουμε την υπόλοιπη διαδικασία και να ψήσουμε την τυρόπιτα στους 160ο C για 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Περιχύνουμε πάνω από την τυρόπιτα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας για να απορροφηθεί όλη η υγρασία από το καταΐφι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts