fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #28_january_20|Κοτόπουλο σουβλάκι με σάλτσα μπάρμπεκιου

#Cooking Class #28_january_20|Κοτόπουλο σουβλάκι με σάλτσα μπάρμπεκιου

by Business Mum

#Cooking Class #28_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Σήμερα ετοιμάζουμε κάτι απλό αλλά νόστιμο, Κοτόπουλο σουβλάκι με σάλτσα μπάρμπεκιου

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό κοτόπουλο, φιλέτο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2-3 μπέικον, κομμάτια κομμένα στα 2 ή στα 3
  • 1 1/2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ξερό
  • 300 γρ. σάλτσα BBQ
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 2 εκ.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε καλά τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το αλάτι θα μαρινάρει και θα μακαλώσει το κρέας μας.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και σκουπίζουμε καλά με πετσέτες κουζίνας το κρέας.
  • Παράλληλα, βάζουμε το μπέικον στο μούλτι μαζί με τις πάπρικες και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα.
  • Ανακατεύουμε το κρέας με αυτή την πάστα.
  • Μοιράζουμε το κρέας στα σουβλάκια τοποθετώντας εναλλάξ κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού.
  • Ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε πολύ ζεστό γκριλ με καπάκι γυρνώντας κάθε 2 λεπτά ώστε να ψηθούν από όλες τις μεριές.
  • Αλείφουμε τα σουβλάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου και αφού τα γυρίσουμε 180 μοίρες τα ψήνουμε για 1 λεπτό.
  • Αλείφουμε λίγη ακόμα σάλτσα πάνω στα σουβλάκια και ψήνουμε για ακόμα ένα λεπτό αφού τα γυρίσουμε πάλι τα πάνω κάτω.
  • Αφαιρούμε από το γκριλ και αφήνουμε να ξεκουραστεί το κρέας για 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ξεχωριστά και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tip

Το μπέικον, εδώ, κάνει τη διαφορά.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment