Home FAMILY & HOME #Cooking Class #8_October_20 | Αλμυρά κριτσίνια σφολιάτας

#Cooking Class #8_October_20 | Αλμυρά κριτσίνια σφολιάτας

by Business Mum

#Cooking Class #8_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. σουσάμι
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει αλλά όχι να κάψει.
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και περνάμε απαλά με έναν πλάστη για να ισιώσει η επιφάνειά της.
  • Απλώνουμε με ένα πινέλο το μισό βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα.
  • Περνάμε ξανά απαλά με τον πλάστη για να κολλήσει η γραβιέρα πάνω στη σφολιάτα.
  • Τυλίγουμε τη σφολιάτα στη μέση από τη μεγάλη πλευρά και κόβουμε σε λωρίδες 1-2 εκ. Πιάνουμε τις άκρες και στρίβουμε αντίθετα για να σχηματίσουμε ένα σπιράλ.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι και τη μισή γραβιέρα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment