Home WONDERLANDGOING OUT Το νέο μας στέκι είναι το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη!

Το νέο μας στέκι είναι το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη!

| Με την υπογραφή του "Δειπνοσοφιστήριον Catering"

by Businessmum.gr

Το ιστορικό εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Κουμπάρη, το πρώτο εστιατόριο μουσείου στην Ελλάδα, ανοίγει ξανά και υποδέχεται τους επισκέπτες στον ανανεωμένο φιλόξενο χώρο του, με διευρυμένο ωράριο και νέο χαρακτήρα, πάντα με τη διασφάλιση της ποιότητας του Δειπνοσοφιστήριον Catering.

Οι παρεμβάσεις του γραφείου Q-Project που ανέλαβε τη νέα διαμόρφωση του χώρου, ανασυνθέτουν τα βασικά στοιχεία του -χώρος εστίασης και μπαρ- ενώνοντας και διαχωρίζοντας ευρηματικά τον εσωτερικό χώρο.

Το σημαντικότερο, όμως, που συμβαίνει στο ανανεωμένο και φρέσκο εστιατόριο του Μουσείου, είναι η νέα συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη που φέρνει στην Αθήνα της δεκαετίας του 2020 το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα. Ζωντανεύει την ατμόσφαιρα του περίφημου εστιατορίου που παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από το 1977 έως το 1995, το στέκι, ο τόπος συναναστροφής, το κορυφαίο εστιατόριο του Βερολίνου.

Έργα καλλιτεχνών, σημειώματα μικρότερα ή μεγαλύτερα, αντίδωρα θαμώνων στην φιλοξενία της Φώφης Ακριθάκη, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο νέο χώρο του εστιατορίου της Κουμπάρη, ζωντανεύοντας αξέχαστες στιγμές διεθνών προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής.

Την εγκατάσταση επιμελήθηκαν η Χλόη Ακριθάκη και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας.

Στην ανανεωμένη αυτή ατμόσφαιρα, το Αθηναϊκό κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικές συνταγές με αναφορές σε περασμένες δεκαετίες, εκτελεσμένες με σύγχρονη ματιά από τον Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου του Δειπνοσοφιστηρίου. Τα κυρίως πιάτα του εστιατορίου θα αλλάζουν καθημερινά, προσφέροντας έτσι πολλές επιλογές στους τακτικούς του θαμώνες, ενώ τα Μέλη του Μουσείου θα απολαμβάνουν δωρεάν τον πρωινό τους καφέ κάθε μέρα 10:00 – 11:00.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1, Αθήνα

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 10:00 -01:00

Τρίτη: κλειστά

Κρατήσεις:  Τ 210 3671 030

ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «FOFIS

Η Φώφη φτάνει στο δυτικό Βερολίνο το 1969 μαζί με τον ζωγράφο Αλέξη Ακριθάκη, υπότροφο της DAAD, της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών. Η καλλιτεχνική κοινότητα του Βερολίνου, με κεντρική φυσιογνωμία τον Joseph Beuys, το μπαρ Exil των εξόριστων Βιεννέζων Αξιονιστών αλλά και οι άλλοι υπότροφοι της DAAD στην πόλη θα αποτελέσουν τις πρώτες κοινωνικές επαφές της Φώφης στο Βερολίνο. Έτσι, από την αρχή, στην καθημερινότητά της συναντά καλλιτέχνες όπως τους αυστριακούς Günther Brus, Herman Nitzch και Ossie Wiener, αλλά και τους Remo Remotti, Jorge Castillo, Mark Brusse, Ed και Nancy Kienholz, Pier Paolo Calzolari, Mario και Marisa Merz, Daniel Spoerri και άλλους που διέμεναν στο Βερολίνο στις αρχές της δεκαετίας του ’70 με υποτροφία της DAAD. Ανάμεσά τους ήταν και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Κώστας Τσόκλης, ο Κωνσταντίνος Ξενάκης, ο Στάθης Λογοθέτης, λίγο αργότερα ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, καθώς και οι συγγραφείς Θανάσης Βαλτινός και Μένης Κουμανταρέας. Το 1977 η Φώφη ανοίγει μαζί με τον Κώστα Κασσάμπαλη και τον Βασίλη Κουράφαλο το ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. Ο ευχάριστος χώρος, το καλό φαγητό και κυρίως η πληθωρική προσωπικότητα της κοσμοπολίτισσας Φώφης προσελκύουν στο ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ διεθνείς προσωπικότητες της τέχνης, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής. Η Φώφη θα συνδεθεί φιλικά μέχρι το τέλος με τη Rebecca Horn, τον Martin Kippenberger, τον Γιάννη Κουνέλλη, τον Markus Lupertz, τον Robert Wilson, τους Christo και Jeanne-Claude, τους συγγραφείς Heiner Müller και Thomas Brasch και τον μουσικό Wolfgang Rihm.

Από το μπαρ και τα τραπέζια του θα περάσουν ο Richard Burton, o John Le Carre και ο Francis Bacon, που είχε μόνιμα κρατημένο τραπέζι καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της αναδρομικής του έκθεσης στη Nationalgalerie το 1986. Το Φεστιβάλ Βερολίνου γεμίζει κάθε χρόνο το «FOFI’S» με διεθνείς αστέρες όπως ο Tom Hanks, ο Morgan Freeman, η Jessica Tandy, ο Marco Ferreri και ο Roberto Benigni ενώ δεν είναι λίγοι και οι θαμώνες, όπως ο Wim Wenders, η Liza Kreuzer, η Hildegard Knef, o Luc Bondi, o Peter Stein, ο Otto Sander, ο Bruno Ganz και ο Udo Samel. Εκεί απολαμβάνει ελληνικά πιάτα η ανατρεπτική μουσικός Laurie Anderson αλλά και ο διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου Daniel Barenboim, ο οποίος έχει προτίμηση στην καυτερή εκδοχή της ελληνικής κουζίνας που επιλέγει και ο καγκελάριος Helmut Kohl.

Ο κόσμος της μόδας θα ενθουσιαστεί με τη σειρά του με τη Φώφη και το καλό φαγητό που προσφέρει. Ο Udo Walz θα γίνει καλός φίλος, ο Christian Lacroix θα φύγει από το μαγαζί γοητευμένος, μοντέλα και σχεδιαστές θα επισκέπτονται το μαγαζί όποτε βρίσκονται στην πόλη, ενώ στους πελάτες συμπεριλαμβάνονται και ιστορικοί οίκοι πολυτελείας όπως ο Bulgari, ο Cartier αλλά και ο Wegdwood. Το «FOFI’S» τέλος θα αγαπήσουν και Έλληνες, όπως ο Διονύσης Φωτόπουλος, η Λίζη Καλλιγά, η Θέμις Μπαζάκα, ο Κώστας Φέρρης, η Μαρώ Καρδάκου, ο Γιάννης Κουράκης αλλά και ο Χρήστος Μπουρονίκος και σχεδόν σύσσωμη η ελληνική καλλιτεχνική κοινότητα, καθώς και ο επιμελητής και φίλος Χρήστος Ιωακείμιδης.

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts