Home WONDERLANDCULTURE Ay, Carmela! |Για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Μεταξουργείο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 ! 

Ay, Carmela! |Για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Μεταξουργείο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 ! 

by Businessmum.gr

Ay, Carmela!

Ένα μανιφέστο κατά της βαρβαρότητας, γεμάτο ευαισθησία και χιούμορ 

Μετά τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τα Ιωάννινα και την Κοζάνη, η παράσταση Ay, Carmela! επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Μεταξουργείο, από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Τι μπορεί να συμβεί όταν βρεθείς στη λάθος πλευρά της ιστορίας; Και πόσα είσαι διατεθειμένος να κάνεις στον βωμό της ελευθερίας (σου); Αυτή είναι η αφετηρία του “Ay, Carmela!”, του πολυβραβευμένου, κωμικοτραγικού έργου του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα που παρουσιάζει αυτήν τη θεατρική σεζόν η Θεατρική Εταιρεία THEARTES των Κωνσταντίνου Κυριακού και Κατερίνας Μπιλάλη.

Πρόκειται για ένα αντιφασιστικό, έντονα αλληγορικό κείμενο, η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται κατά την περίοδο του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Πρωταγωνιστές, δύο ηθοποιοί που, μέσα από την περιπέτειά τους, φωτίζεται η συλλογική τραγωδία ενός λαού που μαστίζεται από την εμφύλια διαμάχη, η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης κατάστασης που έρχεται αντιμέτωπη με τον πόνο, ο συλλογικός αλληλοσεβασμός, η αξιοπρέπεια του καλλιτέχνη, η ανθρώπινη ευαισθησία, καθώς και η ανάγκη να μη χαθεί η ιστορική μνήμη.

Ο κίνδυνος της ιστορικής αμνησίας, έχει προεκτάσεις και σε άλλες χώρες που μαστίζονταν ή και μαστίζονται από κάποιον Εμφύλιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Όλα αυτά αντιμετωπίζονται με πολύ χιούμορ, μαύρο χιούμορ, δράμα και ποίηση, καθώς σε έναν κόσμο που εξακολουθεί να είναι γεμάτος συγκρούσεις, η σπαρακτική απεικόνιση της αγάπης και της απώλειας είναι μια οδυνηρή μαρτυρία της απανθρωπιάς του πολέμου. 

Πρόθεση της παράστασης είναι να υπενθυμίσει ότι το τρίπτυχο ΔημοκρατίαΕλευθερίαΔικαιοσύνη δεν είναι πολιτική στάση, αλλά δικαίωμα όλων. 

Ένα μανιφέστο κατά της βαρβαρότητας, γεμάτο χιούμορ.

Η Καρμέλα και ο Παουλίνο είναι δύο περιοδεύοντες ηθοποιοί που, εν μέσω του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, διασκεδάζουν τα δημοκρατικά στρατεύματα με τα επιθεωρησιακά τους σκετς. Εξαιτίας ενός λάθους, περνούν στην περιοχή που ελέγχουν οι εθνικιστές τού Φράνκο και αιχμαλωτίζονται. Εκείνοι τούς διατάζουν να παρουσιάσουν, σε αντάλλαγμα την ελευθερία τους, μια παράσταση για τα στρατεύματά τους και να συμπεριλάβουν μια παρωδία κατά της Δημοκρατίας, με σκοπό να χλευάσουν τα αιχμάλωτα μέλη των Διεθνών Ταξιαρχιών που πρόκειται να εκτελεστούν την επομένη. 

Η Καρμέλα, αγανακτισμένη, επιχειρεί να ανατρέψει αυτήν την παρωδία παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του λιγόψυχου Παουλίνο. Τελικά, ο Παουλίνο θα καταφέρει να συγκρατήσει την Καρμέλα ή η Καρμέλα θα ολοκληρώσει το σχέδιό της καταλήγοντας να εκτελεστεί;

Ταυτότητα παράστασης

Ay, Carmela!

του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα

Πρεμιέρα: Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 202

Πού: Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14 & Κεραμεικού, τηλέφωνο: 21 0523 4382

Πότε: Από Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Εισιτήρια: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ), 5€ (ατέλειες)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/ay-carmela-theartes-2ndseason/

Διάρκεια: 90΄ (χωρίς διάλειμμα)

  • Η παράσταση παρουσιάζεται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα – Instituto Cervantes de Atenas.
  • Η μουσική της παράστασης ήταν υποψήφια στην κατηγορία “Καλύτερη Μουσική” θεατρικής παράστασης στα Βραβεία Κοινού του All4Fun.

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts