Home HOMEFOOD Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο με μήλα και ρόδι στον φούρνο

Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο με μήλα και ρόδι στον φούρνο

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο μήλα και ρόδι στο φούρνο;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

2 κόκκινα μήλα
2 πράσινα μήλα
2 πατάτες, μέτριες
1 κ.σ. μπούκοβο
100 γρ. χυμό ροδιού
300 γρ. ζωμό κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
2 στικ κανέλα
50 γρ. ελαιόλαδο
2 κιλά κοτόπουλο, (1 ολόκληρο)
Για το σερβίρισμα
ρόδι, σε σπόρους
θυμάρι, φρέσκο

Εκτέλεση της συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Κόβουμε τα μήλα σε χοντρά κομμάτια, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, αφήνοντάς τες και αυτές με τη φλούδα τους, και τις μεταφέρουμε στο ταψί. 
Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα 5 spices και το μπούκοβο, ρίχνουμε τον χυμό ροδιού, τον ζωμό κότας, το αλάτι, το πιπέρι, τα στικ κανέλας και 20 γρ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι. 
Φοράμε γάντια, και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής με τη ράχη από την πάνω πλευρά, για να το κόψουμε σε σχήμα πεταλούδα.
Κόβουμε το κοτόπουλο στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι, και το ανοίγουμε. Μπορούμε να αφαιρέσουμε τη ράχη παρασπονδύλια (δεξιά και αριστερά παράλληλα με τη ράχη) και να την τοποθετησουμε και αυτή στο ταψί για να πάρει γεύση το φαγητό ή να φτιάξουμε ζωμό κοτόπουλου.
Γυρνάμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω και πιέζουμε με τα χέρια μας το στέρνο για να σπάσει.
Πασπαλίζουμε την πάνω μεριά του κοτόπουλου με το υπόλοιπο μπούκοβο και το μείγμα 5 spices, το αλάτι, και 30 γρ. ελαιόλαδο. 
Γυρνάμε το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά, και πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι.  
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα πάνω στο ταψί, και το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες και τα μήλα.  
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για 1 ώρα στην πάνω σχάρα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής, και το κόβουμε σε μερίδες.
Μοιράζουμε το κοτόπουλο σε πιάτα, μαζί με τις πατάτες και τα μήλα, και πασπαλίζουμε με σάλτσα από το ταψί.
Σερβίρουμε με σπόρους ροδιού και φρέσκο θυμάρι.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts