Home IVI’S VIEW Πόσος κορεσμός υπάρχει στην καθημερινότητά μας ; | Ας απελευθερωθούμε !

Πόσος κορεσμός υπάρχει στην καθημερινότητά μας ; | Ας απελευθερωθούμε !

by Ivi Chrysou Belesi

Το τελευταίο διάστημα με πολλές, θετικές, αλλαγές στην ζωή έχω αποφασίσει να απέχω από πολλά και έχω αρχίσει να παρατηρώ εμένα, τους ανθρώπους μου, τις σχέσεις μου και γενικά τον κόσμο γύρω μου με άλλο μάτι. Ίσως γιατί αλλάζω εγώ, ίσως αυτός ο κόσμος, ίσως και όλα. Έτσι, μέσα από ένα πολύ πιο ισχυρό φιλτράρισμα, με μαθαίνω καλύτερα, απολαμβάνω και λειτουργώ καλύτερα μέσα από κάθε μου ρόλο και ιδιότητα, ως γυναίκα, ως μαμάς, ως σύζυγος και ως επαγγελματίας.

Μέσα από την δουλειά μου, ως επαγγελματίας της Επικοινωνίας και των Media αφουγκράζομαι πολύ πιο άμεσα και εύκολα τάσεις και χαρακτηριστικά των ημερών μας. Νιώθω πολλές φορές να καλούμαι να “κυνηγήσω” μια καθημερινότητα απελπιστικά γεμάτη, απρόσωπη και τελικά ψεύτικη για να ικανοποιηθούν “πρέπει”, φτιαχτά “ θέλω” και κοινωνικά standards χωρίς καμία ουσία αλλά και για να βγάλω “το θέμα” απλά για να κάνω την διαφορά. Και γιατί όλα αυτά; Για να εξαντληθώ, να αναιρέσω τα πραγματικά θέλω μου για τα πρέπει άλλων, να αναλώσω τον χρόνο μου που είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου για να ικανοποιήσω τα standards αυτού του κόσμου ώστε να είμαι αρεστή και πετυχημένη ; Και πώς και ποιος τα ορίζει τελικά αυτά, αυτά που μόνο μας βασανίζουν και μας στερούν την ελευθερία του να απολαμβάνουμε την ζωή !

Γιατί να προσπαθήσεις, να αγωνιστείς, να προσφέρεις, να αλλάξεις και να αποδείξεις τι μπορείς να πετύχεις και τι αξίζεις, αφού “όλα γίνονται” , “όλοι μπορούν και είναι ικανοί για όλα” και “όλοι τα ξέρουν  όλα” ; 

Πέρασαν χρόνια, μεγάλωσα, δοκιμάστηκα, τόλμησα, πόνεσα, έγινα μαμά για να καταλάβω πως η ζωή είναι υπέροχη και απολαυστική και εμείς οι ίδιοι καταλήγουμε να την κάνουμε δύσκολη. Ψάχνοντας αυτές τις μέρες να απαντήσω σε αυτό το γιατί, η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό και εκφράζει απόλυτα αυτό που νιώθω αυτή την περιόδο, είναι ο κορεσμός. Η υπερπλήρωση αυτή που μας κυριαρχεί αλλά τελικά πολλές φορές αρκετοί καταλήγουμε να νιώθουμε τόσο μόνοι και άδειοι, είναι τόσο επιφανειακή αλλά τόσο ισχυρή. Κορεσμός στα πάντα και μετά το χάος. Γιατί να προσπαθήσεις, να αγωνιστείς, να προσφέρεις, να αλλάξεις και να αποδείξεις τι μπορείς να πετύχεις και τι αξίζεις, αφού “όλα γίνονται”, “όλοι μπορούν και είναι ικανοί για όλα” και ” όλοι τα ξέρουν  όλα” ; Για σένα και μόνο για σένα! 

Αν έπαιρνα ως παράδειγμα την δουλειά μου, ο κορεσμός κυριαρχεί παντού και πολλές φορές δημιουργεί εμπόδια που καλούμαι να ξεπεράσω για να υπηρετήσω αυτό που έχω επιλέξει και αγαπώ, να ακολουθήσω τα θέλω και τις φιλοδοξίες μου και να εξελιχθώ. Πώς να έχω πάντα όρεξη να κάνω έρευνα, καταγραφή και να γράψω ένα κείμενο για το Μέσο που εκπροσωπώ όταν η υπερπληροφόρηση από ανειδίκευτους “επαγγελματίες”, “δημιουργούς περιεχομένου” έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο, το επικρατέστερο μέσο επικοινωνίας μαζί με την τηλεόραση, και διεκδικούν χώρο και χρόνο με τον απόλυτο κορεσμό στην παροχή υπηρεσιών και ιδεών και χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης προς το κοινό ; Ελάχιστες περιπτώσεις έχω να θυμηθώ από ανθρώπους που ξεκίνησαν ερασιτεχνικά και έγιναν επαγγελματίες στον χώρο των Media σεβόμενοι από την αρχή τους επαγγελματίες και τους “κανόνες” του χώρου αυτού. Όμως όπως και να έχει, την δουλειά μου την αγαπώ, δεν την αλλάζω, προσαρμόζομαι και διεκδικώ αυτό που θέλω , όσο θέλω και μπορώ

Είμαι σίγουρη πως θα έχετε και εσείς πολλά παραδείγματα στην καθημερινότητα σας ως συνέπειες κορεσμού. Λάβετε τα υπόψιν σας, παρατηρήστε τα και αλλάξτε σελίδα. Μπορείτε! 

Επειδή λοιπόν κουράστηκα, κουράστηκα από αυτόν τον κορεσμό στη δουλειά μου αλλά και σε πολλούς τομείς της ζωής μου, αποφάσισα να απέχω από όσα δεν νιώθω πως αξίζουν χρόνο και χώρο από την ζωπή μου, να διαφοροποιηθώ. Γιατί μεγαλώνοντας ένα παιδί συνειδητοποιώ κάθε μέρα και καλύτερα πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος, πριν 7 χρόνια ήμουν έγκυος στην κόρη μου και περίμενα να την γνωρίσω και σήμερα τελειώνει την α’ δημοτικού και την καμαρώνω. Ο χρόνος περνάει απίστευτα γρήγορα , ας απολαύσουμε τη ζωή! Πώς; Μαθαίνοντας να ζούμε ! Και μαθαίνοντας και στα παιδιά μας να ζουν !

Ξέρω πως πολλές γυναίκες μετά την έλευση της μητρότητας αλλάζουμε και φιλοσοφούμε την ζωή διαφορετικά. Κάνοντας διάφορες σκέψεις όλο αυτό το διάστημα επέλεξα να επανέλθω μετά από πολύ καιρό με αυτό το διαφορετικό κείμενο νιώθοντας την απόλυτη ευθύνη απέναντι σε όσους με διαβάζετε και σας ευχαριστώ για αυτό και θέλοντας να δώσω την αφορμή για λίγη σκέψη παραπάνω. Τελικά τί μπορεί να φταίει και η καθημερινότητα να φαντάζει απαιτητική αλλά τόσο ανιαρή, οι ανθρώπινες σχέσεις σημαντικές αλλά τόσο δύσκολες.

Δείτε τα όλα αλλιώς. Απελευθερωθείτε και ζήστε !

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts