Home HOMEFOOD Συνταγές για Αir fryer | Κέικ με βρόμη, μπανάνα και φιστικοβούτυρο στο air fryer!

Συνταγές για Αir fryer | Κέικ με βρόμη, μπανάνα και φιστικοβούτυρο στο air fryer!

by Businessmum.gr

Eύκολα και γρήγορα κέικ με βρόμη, μπανάνα και φιστικοβούτυρο στο air fryer! Η απόλυτη συνταγή για ένα υγιεινό σνακ για τα παιδιά!

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

  • 190 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 200 γρ. μπανάνες, ώριμες
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 120 γρ. γάλα πλήρες
  • 60 γρ. μέλι
  • 60 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για το frosting γιαουρτιού
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light, 5%
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
  • 30 γρ. καρύδια, σπασμένα
  • 80 γρ. μύρτιλα (blueberries)

Εκτέλεση της συνταγής:

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές. 
  • Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το φιστικοβούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τη βρόμη και το αλάτι, και ανακατεύουμε ξανά.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε. 
  • Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 160°C.
  • Κόβουμε μια λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 6 εκ. μεγαλύτερη από τη διάμετρο του κάδου.
  • Τοποθετούμε τη λαδόκολλα στον κάδο και καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από τη φριτέζα και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Για το frosting γιαουρτιού
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και αφράτο μείγμα. (Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ και να χτυπήσουμε με μίξερ χειρός.)
  • Απλώνουμε το frosting στην πίτα, και σερβίρουμε με σπασμένα καρύδια και μύρτιλα.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts