Home HOMEFOOD Γεμιστή βασιλόπιτα

Γεμιστή βασιλόπιτα

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε γεμιστή βασιλόπιτα;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

Για τη βασιλόπιτα
250 γρ. βούτυρο, αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
5 αυγά
150 γρ. γάλα πλήρες
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
αλάτι
Για τη γέμιση
50 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
50 γρ. cranberries
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση της συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το αλάτι.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα μας.
Στη συνεχεια χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη και στο ένα από τα τρία ρίχνουμε το κακάο, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, τα φιστίκια Αιγίνης και τα cranberries.
Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μισό λευκό μείγμα στη φόρμα, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, και σηκώνουμε 2 εκατοστά γύρω γύρω. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα υλικά της γέμισης, το απλώνουμε ώστε να ισομοιραστεί, και στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
Βάζουμε το φλουρί!
Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts