Home HOMEFOOD Γρήγορος παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά

Γρήγορος παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά

by Businessmum.gr

Υλικά

1 1/2 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο, ξαλμυρισμένος

πιπέρι
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. μπίρα, ξανθιά, παγωμένη
Για το σερβίρισμα
1 λεμόνι
μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση Συνταγής 
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχουν σβόλοι.
Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε πιπέρι. (Εάν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος προσθέτουμε και αλάτι)
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι.
Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, σως ταρτάρ, σκορδαλιά και φέτες λεμονιού, και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Η συνταγή είναι του αγαπημένου μας chef  Άκη Πετρετζίκη 

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts