fbpx
Home BEAUTY & FITNESS Τα μυστικά για επίπεδη κοιλιά: Τι επιλέγω ..τι αποφεύγω!!

Τα μυστικά για επίπεδη κοιλιά: Τι επιλέγω ..τι αποφεύγω!!

Ένας μόνιμος προβληματισμός σε πολλούς είναι το πως θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε μια επίπεδη κοιλιά..Σίγουρα το σπλαχνικό λίπος ενοχοποιείται πολλές φορές για το φούσκωμα όμως μπορεί να μην υπάρχει σπλαχνικό και το φούσκωμα να εξακολουθεί να υφίσταται. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια εικόνα καθόλου ευχάριστη και θα θέλαμε ιδανικά την κοιλιά μας flat. Εκτός από τη φυσική δραστηριότητα και την άσκηση που αποτελεί σίγουρα βασικό παράγοντα επίπεδης κοιλιάς σημαντικό είναι η διατροφή μας να είναι και αυτή ανάλογα ισορροπημένη.

ΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ:

✔️Πρωτεϊνούχα τρόφιμα όπως κρέας (χωρίς λίπος),πουλερικά, ψάρια, αυγά.
Δε φουσκώνουν ,ενεργοποιούν το μεταβολισμό και προκαλούν για πολλές ώρες αίσθημα κορεσμού. Επιπλέον στα ψάρια, η συνδυαστική δράση της πρωτεΐνης με τα Ω3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και τη μείωση του λίπους της κοιλιάς.
✔️Φρούτα και λαχανικά.
Επιβάλλεται η κατανάλωση τους καθημερινά καθώς έχουν πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα που ενοχοποιείται για το φούσκωμα της κοιλιάς.
✔️Πράσινο τσάι.
Διπλάσιες κατέχινες, οι αντιοξειδωτικές εκείνες ουσίες που πολεμούν τις ελεύθερες ρίζες ,που ενισχύουν το μεταβολισμό και δρουν στη μείωση του σπλαχνικού λίπους.
✔️Γιαούρτι και προβιοτικά.
Το γιαούρτι λόγω των προβιοτικών που περιέχει δρα στο σπλαχνικό. Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2 ομάδες με την ίδια υπερθερμιδική δίαιτα, η ομάδα που κατανάλωνε γιαούρτι ,έχασε 80% περισσότερο λίπος και κυρίως από την περιοχή της κοιλιάς. Επιπλέον, τα προβιοτικά βελτιώνουν την εντερική λειτουργία και μειώνουν κατά συνέπεια του φούσκωμα.
✔️Προϊόντα ολικής άλεσης
Τα τρόφιμα ολικής άλεσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρύθμιση της λιπογένεσης. Τα επιλέγουμε λοιπόν καθημερινά σε μακαρόνια, ρύζι, ψωμί, κριτσίνια, δημητριακά, όλα ολικής άλεσης.

ΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΩ:

✔️Αποφεύγω τρόφιμα που διαπιστωμένα με φουσκώνουν όπως π.χ. με γλουτένη ή λακτόζη.
✔️Την προσθήκη αλατιού καθώς προκαλεί κατακράτηση υγρών.
✔️Ζάχαρη και λιπαρά καθώς φουσκώνουν και οδηγούν σε λιπογένεση
στην περιοχή της κοιλιάς.
✔️Δεν αφήνω πολλές ώρες το στομάχι άδειο(τηρώ περίπου το 3ωρο), καθώς μετά από πολλές ώρες αφαγίας οδηγούμαι στην κατανάλωση υπερβολικού γεύματος άρα και στο φούσκωμα.

Ποτέ δεν είναι αργά να κανείς την αλλαγή στην καθημερινότητα σου και στις συνήθειες σου καθώς είναι εκείνη η αλλαγή που θα βελτιώσει την εικόνα σου και θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα!!

Related Posts

Leave a Comment