fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #30_May21 | Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα

#Cooking Class #30_May21 | Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα

by Business Mum

#Cooking Class 30_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 130 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

 Εκτέλεση 

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το φτερό για 1-2 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το αβγό και χτυπάμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τα βάζουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να δέσει το μείγμα.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί η ζύμη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε με πλάστη ή ανάμεσα από 2 λαδόκολλες μέχρι να έχει η ζύμη μας πάχος 0,5 εκ.
  • Κόβουμε με ένα κουπ πατ 6 εκ. τη ζύμη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη. Στα μισά κομμάτια κάνουμε μια τρύπα στη μέση με ένα κουπ πατ 2 εκ. Στο τέλος θα έχουμε 24 κομμάτια σαν δίσκο και 24 σε σχήμα δαχτυλιδιού.
  • Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνουμε το κάθε ταψί ξεχωριστά για 13-15 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη άχνη στα δαχτυλίδια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μοιράζουμε τη μαρμελάδα στα ολόκληρα κομμάτια, καλύπτουμε με τα δαχτυλίδια και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment