fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #31_May21 | Κόκορας κρασάτος στη χύτρα ταχύτητας

#Cooking Class #31_May21 | Κόκορας κρασάτος στη χύτρα ταχύτητας

by Business Mum

#Cooking Class 31_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

 Εκτέλεση 
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε τον κόκορα σε μερίδες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τον κόκορα στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Μεταφέρουμε τον κόκορα στη χύτρα και προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, τον κύβο, το κρασί, τον πελτέ, τα φύλλα δάφνης, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι, τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά και 40 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και σερβίρουμε με τα μακαρόνια, γραβιέρα τριμμένη, πιπέρι και ρίγανη.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment